neljapäev, 27. november 2008

VANILLA NINJA: UURIME VAIKSELT MAAD, KUS JA KUIDAS JÄRGMIST ALBUMIT TEHA

Paar kuud veidi madalamat profiili hoidnud piigadebänd Vanilla Ninja on taas tegutsemishoos. Äsja Saksamaa ilusate staaride edetabelisse valitud tüdrukud annavad juba 9. detsembril kontserdi Moskvas ning plaanis on salvestada ka uus album, kirjutab Õhtuleht Online.

"Sõidame Moskvasse selleks, et esineda Tallinna päevadel," selgitab laulja Piret Järvis, et lisaks neile esineb idanaabrite juures teisigi Maarjamaa muusikuid. "Kohale lendame päev varem."

Kas esinemise kõrvalt ka linnaga tutvumiseks aega jääb, Piret veel öelda ei oska: "Kuna sõidame sinna praktiliselt ainult üheks päevaks, siis pole ma väga kindel, kui palju meil ringivaatamiseks aega jääb. Samas loodan väga, et ikka jääb, sest satun Moskvasse esimest korda ja teades, kui mitmekülgne ja võimas see linn on, siis oleks jube kahju, kui meie reis ainult esinemisega piirduks."

Saksa fännid armastavad siiani

Novembri keskpaigas üllatasid ninjad teisegi uudisega. Nimelt valisid Saksamaa juhtiva muusikakanali VIVA vaatajad Vanilla Ninja saja läbi aegade kõige kaunima staari hulgas 12. kohale. Eestlannade kõrval figureerisid edetabelis sellised maailmanimed nagu Beyoncé, Backstreet Boys ja Rihanna.

"Väga tore on teada, et Saksa fännid pole meid vaatamata pikale eemalolekule unustanud. Viimati ilmus sealkandis plaat juba kaks aastat tagasi. Ja kuna VIVA on kogu Euroopas üks mõjukamaid muusikakanaleid, siis on edetabelisse pääsemine igati tore tunnustus," rõõmustab Piret, kes sai uudisest teada Vanilla Ninja fännide kodulehelt. "Tore, et eestimaine ilu eksootiliste kaunitaride vahel märkamatuks ei jäänud. VIVA vaatajad on meid varemgi toetanud ja valinud näiteks kõige stiilsemaks bändiks."

Peamine põhjus, miks ninjad aja maha võtsid, oli bändiliikme Lenna Kuurmaa USAsse sõit. Lenna jõudis New Yorki 4. oktoobril, et osaleda TVI-Actors Studios kahekuulisel näitlemiskursusel.

"Lenna tuleb Ameerikast tagasi juba detsembris, pärast Moskva esinemist. Kuna näitekursus, milles ta osaleb, kestab vaid kaks kuud ja detsembris saab see aeg täis, siis minu teada ta esialgu kohe tagasi minna ei plaanigi," ütleb Piret.

Lenna varsti kodus tagasi

Lenna muljetab portaali TopTop.ee blogis: "Tunnid on kõik väga põnevad. On draamatunnid, kus erinevaid tehnikaid õpetatakse, tehakse erinevaid ülesandeid – ehk selline basic acting study. Mu enda üks lemmiktunde on scene study, kus saame partneriga ette valmistada ja töötada ühe stseeni kallal ja selle siis klassile esitada. Teine väga tore klass on improvisatsioon. Ja loomulikult filminäitlemine. Kokkuvõttes on koolis väga lahe ja just see, mida otsisin."

Ka bändi kolmas liige Katrin Siska on praegu Ühendriikides, kuid vaid ajutselt.

"Katrin läks New Yorki sõpradele külla ja puhkama. Temagi naaseb umbes siis, kui Moskva esinemine toimub," lausub Piret.

Moskvast tagasi tulles on ninjade põhiline huviobjekt uue plaadi salvestamine. "Eks me praegu uurime vaikselt maad, kus ja kuidas järgmist albumit teha. Kindel plaan on salvestada Eestist väljaspool."