teisipäev, 28. juuli 2009

KATRIN SISKA TÖÖVÕITUDEST

Tallinna linnavalitsuse referendi Katrin Siska sõnul võib noorsoopoliitikat hinnata kordaläinuks, kirjutab Elu24.

"Ühtki väga olulist probleemi Tallinna noortel praegu ei lasu. Selleks tegutsebki noortenõukogu - et leida üheskoos noortega lahendused nende muredele. Ka mina olen selle nõukogu liige ning võtan kohtumistest osa," kirjeldas Siska nõukogu tegevust. Noortenõukogusse kuulub koos esimees Edgar Savisaarega 19 liiget.

Aasta algusest linnavalitsuse vanemametniku leiba sööv Siska peab end oma ametis pädevaks ning Tallinna linnavalituse tööd kultuuri-, spordi ning noorsoovaldkonnas tõhusaks.

Oma viimase aja suurimaks kordaminekuks kultuuritöös hindab Katrin Siska juba aastaid tagasi plaanis olnud Tallinna Laulu konkursi edukat läbiviimist.

"Finaali pääsenud lauludest valmis kaunis kogumik, mida hea vahest kuulata ja mis ka raadiotesse teele läks. Järgmisest nädalast saab neidsamu laule mobiiltelefonidesse helinateks tellida. Koodireklaamid peaks ilmuma kõigis ajakirjades," tutvustas Katrin oma töövõitu.

"Nüüd on mul käsil Tallinna kingituse konkursi korraldamine," rääkis Siska järgmistest plaanidest. "Sel reedel on viimane tööde vastuvõtmise päev ning augustis kutsun juba kokku töid hindama hakkava žürii. Võitjad avalikustatakse ja premeeritakse pidulikult 20. augustil."

Nädalavahetuse skandaali Käsmus, kus Keskerakonna suvepeo võimendus kostis lähedal asuvale teatrilavale ning rikkus külastajate etenduseelamuse, peab kultuurivaldkonnaga tegelev daam ülepingutatuks.

"Mind polnud seal kohapeal ega tea, mis täpselt juhtus. Kaldun siiski arvama, et Õhtuleht puhus järjekordse mulli lihtsalt," hindab Siska.

Ka kuulsa vihmavarjupildi kohta (Kalamaja kalmistupargi avamisel hoidis ta linnapea Savisaare pea kohal vihmavarju) arvab Siska, et kära tõusis rohkem, kui asi väärt: "Üllatav. Poleks arvanudki, et üks vihmavari nii palju poleemikat tekitada võib."