teisipäev, 28. juuli 2009

LENNA: NÜÜD VÕTAN KÜLL AJA MAHA!

Artikkel Õhtulehest:

------------------------------------------------
Terve suve rassinud ja erinevatel kontserdituuridel kaasa teinud ninjapiiga Lenna Kuurmaa lubab augustis rannaliival peesitada ja aja maha võtta.

Lenna üheks viimaseks etteasteks sellel suvel oli esinemine pärimusmuusikafestivalil Viljandis. Koos ansambliga Zetod kogus lauljatar rekordarvu kuulajaid. "Külastasin seda festivali esimest korda ja see jättis mulle väga positiivse mulje. Rahvas oli mõnus ja vastuvõtt väga soe," ütleb Lenna ja lubab Viljandi folgil ka järgmistel aastatel osaleda.

Endal folgikava veel pole

Lenna sattus folgile esinema tänu festivali korraldajatele, kes lauljatariga ühendust võtsid. "Neil tuli idee, et ma võiksin üritusel esineda, aga kuna minul endal sellist etno- ja folgiteemalist kava pole, siis mõtlesimegi, et võiksin lavalaudu jagada kellegagi koos. Leidsimegi, et parim valik oleks ansambel Zetod."

Lauljatar ütleb, et otsus läks sada protsenti täkkesse – tal pole ammu ühelgi kontserdil nii hea tuju olnud. "Kõik oli teistmoodi, nii publik kui ka enesetunne. Ansambel Zetod on väga lahe punt ja nendega on suurepärane esineda," meenutab Lenna, kes laenas esinemiseks folkloorirühma Tsibihärblaseq neidudelt autentsed Setu rahvarõivad.

Veel kolm kontserti

Pärast suurejoonelist esinemist sumistati festivaliväljakul ja nauditi folgi rahvuslikke mõnusid täiel rinnal. Küsimuse peale, kaua pidu kestis ja kui kõvasti möllu oli, vastab Lenna tagasihoidlikult: "Möllu oli ikka, aga mitte midagi erilist!"

Veel enne juuli lõppu plaanib ta lõpetada filmimuusika kontserdituuri "Muinasjutt sinilinnust", kus koos noore laulja Alen Vezikoga esitatakse Eesti tuntud filmimuusikapalasid. "Tuuri plaani järgi on veel kavas kolm kontserti. Pärast seda tulevad veel mõned esinemised tüdrukuteansambliga Violina. Ja siis saangi aja maha võtta ning puhkust nautida," rõõmustab kaunitar.