esmaspäev, 27. juuli 2009

ZETOD, LENNA & TSIBIHÄRBLASEQ NEIUD MURDSID VILJANDI FOLGI KÕIGI AEGADE PUBLIKUREKORDI

Pühapäeval lõppenud XVII Viljandi pärimusmuusika festival meelitas nelja päeva jooksul Viljandisse tuhandeid pärimusmuusikasõpru.

Mitmekülgsest programmist sai osa üle 23 000 inimese, neile lisaks kuuluvad festivali juurde alati ka rohelise lava tasuta programmi nautlejad ning oma oskusi demonstreerivad tänavamuusikud, kirjutab Õhtuleht.

Sarnaselt varasematele aastatele oli ka tänavuse festivali publikurohkeimaks päevaks laupäev, mil kontsertidest ja õpitubadest sai osa üle 13 000 inimese. Festivali külastajate koguhulk, mis saadakse pileti- ja passimüügi põhjal, jäi samale tasemele eelmise aastaga ning ulatus üle 23 000.

Festivali menukaimateks kontsertideks osutusid Eesti esinejatest Zetod koos Lenna Kuurmaaga, Vägilased ning festivali lõpukontsert Ando, aida muusikud ja sõbrad. Kaugema kandi muusikutest nautisid suurimat kuulajaskonda Brasiilia pereansambel Clâ Brasil, Vene balalaikavirtuoos Aleksei Arkhipovsky ning Blima Hispaaniast.

Zetode, Lenna Kuurmaa ja Tsibihärblaseq laupäevane kontsert Kirsimäel tegi ka festivali läbi aegade publikurekordi - seda kuulas kohapeal ligi 7000 inimest.