teisipäev, 12. jaanuar 2010

LENNAST JA PIRETIST SAAVAD "EESTI LAULU" KONKURENDID

Kui 2005. aastal rokkisid Piret Järvis ja Lenna Kuurmaa tüdrukutebändiga Vanilla Ninja välja Šveitsile kaheksanda koha Eurovisioonil, siis nüüd võistlevad lauljad selle nimel, kumb pääseb esindama Eestit, kirjutab Õhtuleht.

"Viimati vestlesime Lennaga reedel vahetult enne seda, kui ta Indiasse lendas. Siis sai räägitud ka "Eesti laulu" teemadel ja sellest, et ta osaleb," tunnistab Piret Järvis, et viis aastat tagasi koos eurolaval kergemuusikapala "Cool Vibes" esitanud lauljad valmistusid seekord Eurovisiooniks omaette.

Piret vormistas endale viisi

Parajasti India kliimat ja kosutavat drinki nautinud Lenna Kuurmaa pillas Õhtulehe kõnele kiirustades vastates, et kuulis Pireti osalemisest konkursil samuti kõigest mõne päeva eest ja tal pole suuremat aimu, millest bändikaaslase lugu vestab.

"Seda ei olegi peale meie autoritekollektiivi ja nüüd ka žürii väga keegi kuulnud," tunnistab Piret. "Meie lugu sai valmis alles 7. jaanuari hommikul." See oli päev, kui tuli võistluslugu hindamiseks üle anda. Kui Lenna Kuurmaa on kirjas kui Vaiko Epliku meisterdatud laulu "Rapunzel" esitaja, siis Piret Järvise nime leiab autorite realt.

"Viisi autoriteks oleme mina, Paul Oja ja Sander Loite ning sõnade autoriteks Paul Oja ja Kallervo Karu," tutvustab Piret laulu "Ei usu" meeskonda. "Selle seltskonnaga on meil juba pikka aega olnud plaanis koos muusikat tegema hakata ja esimene lugu, mis meie koostöös stuudios lõplikult valmis tehtud sai, ongi konkursil osalev "Ei usu".

Koht finaalis pole oluline?

Kergemuusikapala esitajaks on märgitud Disko 4000. Kes või mis see on?

"Nime Disko 4000 võib praegu võtta kui projektinimetust selle konkreetse võistluse jaoks. Kas seda nime ka edaspidi kasutame, veel ei tea. Üheskoos musitseerimist aga jätkame kindlasti," kommenteerib Piret, kes laulis sisse ka konkursile esitatud stuudioversiooni. "Millises koosseisus finaalis lavale minnakse, see tuleb nüüd lähipäevil isekeskis paika panna."

Keda Piret konkurentidest kõige rohkem kardab?

"Ma ei pelga absoluutselt mitte kedagi, sest võistlusmoment polegi asja juures minu jaoks kõige olulisem," tunnistab laulja. "Pigem on eesmärk oma lugu eestlastele tutvustada. Mis kohale see lõpuks finaalis tuleb, ei ole oluline. See, et meie lugu 155 seast 10 parima hulka valiti, on juba kompliment omaette.

Aga lugudest, mida praeguseks kuulnud olen, meeldivad mulle väga Iiris Vesiku ja Mimicry omad."