teisipäev, 12. jaanuar 2010

MUUDATUS "EESTI LAULU" FINALISTIDE OSAS

Esmaspäeva õhtul avalikustatud "Eesti Laul 2010" finaallugude hulgast jääb välja Nikita Bogdanovi "Made Me Cry". Finaali pääseb selle asemel Robin Juhkentali loodud ja esitatud laul "Siren" (kuula siit), mis valiti eile žürii poolt välja varulooks juhuks, kui selgub mõne finalisti mittevastavus nõutud tingimustele, seisab ETV pressiteates.

"Kuigi laulu "Made Me Cry" autor oli oma allkirjaga kinnitanud, et antud lugu pole varem avalikult esitatud, rippus selle pikem versioon tema teise esinejanime all Youtube'is üleval alates 11. augustist 2009," ütles "Eesti laulu" produtsent Heidy Purga. "Seetõttu Nikita Bogdanov mõistab korraldusmeeskonna otsust loo kõrvalejätmisest ja peab seda õigustatuks."

"Suur tänu kõikidele tähelepanelikele televaatajatele, kes reeglite rikkumist märkasid ja meid sellest teavitasid," lisas ETV meelelahutussaadete toimetuse juht Mart Normet.

Möödunud aastal juhtus samasugune lugu. Urban Symphony "Rändajad" oli alguses varulugu ja pääses konkurentsi alles pärast seda, kui selgus, et Popidioti võistlustöö ei vasta reglemendile. Sellepärast valibki žürii välja 10+1 lugu, see +1 jääb varumeheks.

Lugude autoritel on laulude esmase versiooni viimistlemiseks aega kuni jaanuari lõpuni, veebruarist on kõik võistluslood valmis tutvustamiseks meediakanalites ja kuulamiseks üleval ETV kodulehel www.etv.ee/eestilaul.

"Eesti Laul 2010", Eurovisiooni Eesti finaal, on ETV eetris 12. märtsil, kus selgub, milline laul sõidab Eestit esindama Eurovisiooni 55. lauluvõistlusele Oslosse. Eesti finaalvõistlus toimub sel aastal Nokia Kontserdimajas avaliku kontserdina. Pileteid saab osta Ticketpro internetipoes www.ticketpro.ee, Ticketpro kassas Solarise keskuses ning Eesti Kontserdi kassades Tallinnas, Tartus, Pärnus, Jõhvis ja Narvas.