kolmapäev, 10. november 2010

VAIKO EPLIK SALVESTAB KONTSERTPLAATI

Vaiko Eplik, kes aitas Lennat tema sooloalbumi ilmumisel, valmistub nüüd enda esimeseks kontsertplaadiks.

Vaiko Epliku ja pianist Kristjan Randalu džässihõngulist plaati salvestatakse reedel, 12. novembril Tartu Ülikooli aulas ning esmaspäeval, 15. novembril Tallinnas Gustav Adolfi gümnaasiumis. Poelettidele see jõuab see detsembri keskpaigas, kirjutab Elu24.ee.

Kristjan Randalu on õppinud Londoni Kuninglikus Muusikaakadeemias, saanud magistrikraadi New Yorgi Manhattan School of Musicus, pälvinud Saksamaal kõrgeima džässiauhinna ning osalenud heliplaadi salvestamisel, mis esitati kahele Grammy auhinnale.

Nüüd on ta tagasi Eestis ning Eplik oli oma sõnul pehmelt öeldes hämmingus, kui Randalu temaga ühendust võttis ja tegi ettepaneku koos musitseerima hakata.

Plaadile jõudvad lood on juba ammu valmis. "Need on valdavalt minu neljalt sooloplaadilt, aga Randalu seadetes ja seal on palju improvisatsiooni," lausub Eplik ning lisab, et kitarri mängib ta seekord üsna vähe – peamiselt laulab ja kasutab elektroonilisi efekte.

"See on minu jaoks väga huvitav kooslus ja täiesti esmakordne asi – ma olen end muidu ikka ise saatnud või on seda ansambel teinud," nendib Eplik. "Aga sellisel tasemel instrumentalistiga oma loomingut teha on ikka uus ja vägev kogemus."