laupäev, 25. juuli 2009

KATRIN NINJADE ESINEMISEST LÄTIS: "EILNE MÄNG LÄKS SUPERHÄSTI"

Vanilla Ninja esines ööl vastu laupäeva Lätis, Liepajas toimunud muusikafestivalil "Tele2 Baltic Beach Party".

Ninjaportaal küsis Katrin Siskalt, kuidas esinemine läks.

VNP: Kuidas meeleolu?

Kati: Pisut väss, pikk sõit seljataga. Muidu tuju väga hea! Eilne mäng läks superhästi:)

VNP: Tahtsin küsida su muljeid Lätis toimunud festivalist, kus te esinesite. Kui kaua esinesite, mis lood ettekandele tulid, palju rahvast oli, kuidas rahule jäite ja kas ka ise teiste artistide esinemisi vaatasite?

Kati: Festaril oli meeletult palju raffast - ca 20 000 kindlasti. Tegime hoogsa 40min rokikava, olles rockilava peaesinejad. Meie show algas kell 00:45 paiku öösel. Ilm oli soe, kuid tuuline. See lisas aga meie rokkimisele ainult vürtsi, lennutades kelmikalt meie blonde kiharaid ning jahutades kuumavat keha.

Jäime igati rahule - nii heli kui rahvas oli super meie lava ees ning kohal oli käputäis toredaid Vanilla Ninja fänne Poolast, Saksast ja Lätist, kellega kohtusime juba lõunase soundchecki ajal - ajasime juttu ja tegime nendega pilte. Nad kinkisid meile taaskord maitsvaid Saksa maiuseid ning imekauneid isetehtud kunstiteoseid, millel ninjad (meie) kujutatud. Väga armas neist!

Teisi artiste me vaatama ei jäänud, vaid tegime peale oma keikat kiiresti sääred. Hull möll ja trall surus kõrvad lukku ja tegi pilgu valvsaks, eriti kuna paljud festarile tulnud tegelased olid end täiesti lukku tõmmanud ja enam midagi aru ei saanud.... Selle ürituse maa-ala oli suur ja lai - pikk, ilusa puhta ja heleda liivaga rannariba, mitmed erineva muusikaga telgid ning tivoliatraktsioonid sellel tõmbasid oma erksa valgustuse ja vilkuvate tulukestega tähelepanu, kuid meile ei pakkunud see tol hetkel, kell 3 öösel, enam erilist huvi.

VNP: Kas eestlastest fänne ka kohal oli?

Kati: Ikka. Kõik elasid keevaliselt meile kaasa ja laulsid mitmeid laulegi ühes.

VNP: Kaua te Lätis olite üldse?

Kati: Paar päeva, kuna sinna tuli sõita oma 7 tundi - tegime saundi ja järgmine päev tulime tulema.

reede, 24. juuli 2009

LENNA MULJED VILJANDI PÄRIMUSMUUSIKA FESTIVALILT

[Täiendatud 25.07.09!]

Õhtuleht küsis Lenna muljeid Viljandi pärimusmuusika festivalilt, kus lauljatar esines neljapäeval koos Zetodega ja noorte neidude kooriga, mil nimeks Tsibihärbläseq (linavästrikud).

"Kõik oli teistmoodi. Publik oli teistmoodi, meeleolu oli teismoodi. Väga lahe, teine kontsert tuleb kindlasti veel parem," rääkis Lenna ajalehele.

Portaalile Delfi tunnistas Ninjatüdruk, et tema jaoks oli kõige raskem "setu muti fiilingu" leidmine. "Keelega saan veel hakkama, väänan kuidagi," sõnas Lenna, kelle sõnul tehti ka piisavalt proove, et kõik laval laabuks.

"Rahvas oli ka väga hea, Zetod ongi ju kohe selline bänd, et kui ma ei oleks nendega koos laval olnud, siis oleksin kindlasti neile publikust kaasa elanud," kinnitas Kuurmaa, kelle sõnul kõlas koostöö plaan Zetodega esimest hetkest hea mõttena.

Lauljatar oli kontserdi jaoks Tsibihärblaseq' neidudelt saanud autentsed seto rahvarõivad.

Zetod koos Lenna Kuurmaa ning Tsibihärblaseq'ga astuvad teist korda üles laupäeval algusega kell 22:00 Kirsimäel.

* Vaata ka:
Delfi fotogalerii: Viljandi pärimusmuusika festivali esimene päev (23/07/2009)

Viljandi pärimusmuusika festivali ametliku kodulehe galerii: Zetod, Lenna Kuurmaa, Tsibihärbläseq (23/07/2009)

Klikka siia Delfi video: Zetod, Lenna Kuurmaa, Tsibihärbläseq "Valge jänes" (23/07/2009)

PIRET JÄRVIS: KASUTASIME VÕIMALUSI SAJAPROTSENDILISELT

"Oleme siiamaani ainus Eesti ansambel, kes reaalselt kunagi väljaspool Eestit edu on saavutanud," tõrjub Piret Järvis Õhtulehe veergudel arvamusi, nagu oleksid Ninjatüdrukud oma suure võimaluse ise käest lasknud.

"Ma pole kindel, kas mõni teine artist peale Vanilla Ninja on suutnud ülemaailmselt pool miljonit albumit ära müüa. Ja kindlasti pole Eestist keegi peale meie Kesk-Euroopa turul (mis on USA järel suuruselt teine muusikaturg maailmas) oma albumitega plaadimüügi edetabelite esikümnesse jõudnud. Ma arvan, et me kasutasime oma võimalused ära 100%. Praeguse kohta võib öelda, et võtsime lihtsalt natuke aja maha, sest oleme bändina tegutsenud juba seitse aastat ja kui alustasime, olime kõik verinoored," selgitab Piret olukorda.

"Hing ihkab veidi vaheldust ja puhkust, et mõne aja pärast värskena ja paremana uue materjaliga tagasi tulla," arvab Piret. "Mingeid tähtaegu välja hõigata samas ei tahaks, sest kes teab, millal õige inspiratsioon just parasjagu peale otsustab tulla. Kui mõnel meist suur tuhin peale peaks tulema ja ta sellega ka teisi nakatada suudab, siis minu poolest võiks me kas või hommepäev end stuudioseinte vahele lukustada. Elame, näeme… Vanilla Ninja tegutseb igal juhul vaikselt edasi, ehkki kõik bändiliikmed kehtestavad end hetkel ka teistel rinnetel."

VANILLA NINJA LÄTIS!

Vanilla Ninja esineb täna hilisõhtul Lätis, pisut üle 85 000 elanikuga Liepajas aset leidval muusikafestivalil "Tele2 Baltic Beach Party 2009".

Tänasest homseni toimuval üritusel esinevad tuntumatest nimedest näiteks September, Kate Ryan, Guru Josh, Mumiy Troll, Safri Duo.

VN alustab esinemist pool tundi pärast südaööd (ajavahet Eestiga pole).

Eestlastest on festivalil kohal veel DJ Raul Saaremets & Heivi S., DJ Quest ja DJ Paul Oja, kes kõik keerutavad plaate festivali teisel päeval.

EDUKAT ESINEMIST, NINJAD!!! :)

neljapäev, 23. juuli 2009

LENNA LÄHEB VIOLINAGA KLUBITUURILE

Juba sel reedel, 24. juulil alustab kaunite neidiste ansambel Violina oma esimest üle-Eestilist klubituuri, kirjutab Buduaar.

Violina klubituur, kus lööb viiel korral kaasa ka Lenna Kuurmaa, kestab 14. augustini. Publikut soojendavad DJ Emerson ja DJ Uibusaar.

Esinemiskohad ja kuupäevad:

* Tartu "Pattaya" (24.07.) - LENNA EI ESINE, KUNA VIIBIB NINJADEGA LÄTIS!
* Hiiumaa "Carriba Club" (31.07.)
* Võsu "7Taevas" (1.08.)
* Tallinn "Hollywood" (6.08.)
* Saaremaa "Diva" (7.08.)
* Pärnu "Bravo" (8.08.)
* Võru "Madhouse" (14.08.) - LENNA EI ESINE, KUNA ASTUB ÜLES LEIGO JÄRVEMUUSIKA FESTIVALIL!

LENNA ESITAS VILJANDI PÄRIMUSMUUSIKA FESTIVALIL KOOS ZETODEGA 5 LUGU

Lenna Kuurmaa esines täna pärastlõunal Zetodega Viljandi XVII pärimusmuusika festivalil.

Zetode esinemine algas kell 16, Lenna tuli koos kooriga lavale kell 16:43. Lauljatar esitas neli laulu (nende seas näiteks lugu pealkirjaga "Valge jänku"). Rahva nõudmisel esitati ka üks lisalugu. Lenna (ning Zetode) etteaste lõppes kell 17:11.

VANILLA NINJA TEEB ENDISELT TÖÖD VÄLISMAISELE MUUSIKATURULE SISENEMISEKS

Katrin Siska, Lenna Kuurmaa ja Piret Järvis teevad tööd selle nimel, et bänd välismaal taas hoo sisse saaks.

"Ladina-Ameerika ootab meid jätkuvalt tagasi. Sealne plaadifirma tahab avaldada meie viimase albumi "Love is War" lisaks Tšiilile ka Brasiilias, Argentiinas, Mehhikos ja Peruus," ütles Katrin telelehele Nädal.

Plaadifirma hoiab neiusid asjaga kursis. "Me utsitame ka neid, et nad ei jätaks meie projekti katki. Nii suurtes riikides pole lihtne plaati välja anda. Piraatlus on levinud ja müüginumbrid oleksid küsitavad," räägib Kati.

Kuna ka Ladina-Ameerikas on tunda majanduskriisi, siis Ninjad otsivadki vahendeid selleks, et seal promotuur läbi viia.

teisipäev, 21. juuli 2009

TRIINU SUHE GIOVANNIGA KARIL?

Endine Vanilla Ninja tüdruk Triinu Kivilaan (20) on eraelus väidetavalt uue lehekülje pööranud ning oma kuumaverelisest itaallasest poiss-sõbrast Giovannist (28) lahku kolinud, kirjutab Kroonika.

Läinud aasta oktoobris esitlesid noored oma suhet Kroonika veergudel ning pajatasid, kuidas nad on end sisse seadnud Šveitsis Giovanni vanematele kuuluvas viiekorruselises häärberis. Triinu ja Giovanni, kes tutvusid Saksamaal ühes ööklubis, kolisid unelmate pessa veidi enam kui kahe aasta eest.

Mis siis juhtus, et noorte teed väidetavalt lahku läksid, pole paraku teada. Triinu jääb tabamatuks. Segadust külvab seegi, et infovood raja tagant on sootuks kahepidised - ühe järgi olla Triinu Giovanniga praeguseks lausa abiellunud ning kasvatavat last! Triinu ema Tiiu aga kostab selle info peale, et Triinu on kohe "täitsa vaba ja vallaline". "Nad on Giovanniga sõbrad edasi," kinnitab ema Tiiu esimese hooga hoopis noorte lahusolekut. Ootamatu väljaöeldu peale aga vakatab hetkeks ning parandab siis, et "ei, ei, nad on siiski elukaaslased edasi."



Triinu Orkuti ankeedis on endiselt kirjas, et lapsi tal pole ja ta elab koos partneriga Šveitsis. Koos Giovanniga külastasid nad Eestit vähem kui 2,5 kuud tagasi (fotol).

esmaspäev, 20. juuli 2009

UUDISKILLUD

* Lenna jaoks on alanud nädal erakordselt tihe: täna, homme ja ülehomme (20.-22.07) esineb ta Alen Vezikoga suvetuuril "Muinasjutt sinilinnust", neljapäeval (23.07) Zetodega Viljandi pärimusmuusikafestivalil, reedel (24.07) Ninjadega Lätis "Tele2 Baltic Beach Party'l", laupäeval (25.07) taas Zetodega Viljandis ja pühapäeval (26.07) Aleniga kontserttuuril "Muinasjutt sinilinnust".

* Charlene Rennit, kes võitles 2004. aasta suvel Triinu Kivilaanega koha eest Vanilla Ninjasse (Maarja Kivi asemele), üllitas nüüd, viis aastat hiljem soolosingli "Suddenly".



* Ja lõpetuseks edetabelitest: Lenna ja Violina laul "Sellel ööl" püsib neljandat nädalat Eesti Top 40-ne esikohal! Kokku on laul edetabelis veetnud 9 nädalat.

Nende kannul on David Guetta ja Kelly Rowlandi "When Love Takes Over" (#2) ja Birgit Õigemeele "Moonduja" (#3).

UunoChartis langesid Lenna ja Violina esikohalt kahjuks neljandaks, sest raadiojaama Uuno enimmängitud laulude pingerivis said rohkem eetriaega Agnes Carlssoni "Release Me", Alexander Rybaki "Fairytale" ning Birgit Õigemeele "Moonduja".

Sky Plusi ja raadio Elmari edetabelid, kus "Sellel ööl" samuti kõrgetel kohtadel oli, on hetkel jätkuvalt puhkusel.