laupäev, 8. november 2008

PIRET JÄRVIS: SEE NÄDAL EI TEINUD MA ÜHTEGI TANTSUSAMMU!

Artikkel Õhtulehest:

"Kui veel seitsme päeva eest olin peaasjalikult tantsija, siis see nädal pole ma endalegi harjumatul kombel mitte ühtegi tantsusammu teinud," ütleb eelmisel pühapäeval tantsusaatest lahkunud Piret Järvis. "Erinevus kahe nädala vahel on päris drastiline."

"Alustasime treenimist augusti viimastel päevadel, seega intensiivsem "Tantsud tähtedega"-elu kestis minu jaoks kaks kuud ja selle perioodi vältel püüdsime iga päev trenni teha. Keskmiselt läks tantsimisele kaks tundi päevas," kirjeldab Vanilla Ninja lauljatar Piret Järvis oma viimaseid kuid.

"Loomulikult tuli ette ka ekstreemsemaid kordi, kus saime hommikul kokku, tantsisime paar tundi, tegime väikese söögipausi, tantsisime veel tunnikese, käisime vahepeal oma asju ajamas ja õhtul saime uuesti kokku, et veel samme lihvida," kirjeldab Järvis pingelisemaid päevi. "Kuna aga kõige selle juurde käisid ka näiteks kleidiproovid, hakkas lõpuks küll tunduma, et elu seisnebki ainult tantsus. Kõik muu taandus tagaplaanile," jõudis Piret tantsijaeluga harjudagi.

Tantsuvaba aeg kulus tööle

"Kui veel seitsme päeva eest olin peaasjalikult tantsija, kes ilmus igale poole, kingakotike näpus, ja veetis suure osa ajast tantsuklubi Revalia seinte vahel, siis see nädal pole ma endalegi harjumatul kombel mitte ühtegi tantsusammu teinud. Nii et erinevus selle ja eelmise nädala vahel on ikka päris drastiline."

Kuhu kulus esimesel tantsuta nädalal trennidest vabaks jäänud aeg? "Kuna võtsin hiljuti vastu pakkumise asuda tööle uue meelelahutusportaali TopTop.ee muusikatoimetajana, siis see nädal ongi peaasjalikult töö tähe all kulgenud. Olen kohtunud ansamblite ja muusikainimestega ning kogunud materjali, mida varsti avaldada," tunnistab Piret, et kodus voodis vedelemiseks pole mahti nüüdki.

"Selle nädala südantsoojendavaim ettevõtmine oli kahtlemata kolmapäevane lemmikloomade hoiupaiga külastus. Viisime ajakirjaga Buduaar kiisudele-kutsudele süüa ja mänguasju. Kuigi kartsin hullemat, tulin tagasi rahuliku südamega, sest tegelikult elasid sealsed loomad võrdlemisi heades tingimustes."

Neljapäeva õhtul sai Piret tänu trennist vabale ajale minna uue Bondi-filmi esilinastusele. "Veendusin uuesti, et Daniel Craig on üks kõige enam naelapeapihta Bond, mis sest, et ta on blond ja lühike."

Said Mairoldiga sõpradeks

Homse päeva veedab Piret taas tantsusaate stuudios. "Sel korral muidugi pealtvaatajana. Kujutan ette, et ehkki ma ise enam võistlustules pole, ajab teistele kaasaelamine siiski parajalt närveerima."

"Üks, mida trennid kohe tuntavalt juurde andsid, on võhm. Ega sellised hüppe- ja jooksutantsud nagu d˛aiv või quickstep kerged pole," tunnistab Piret. "Eks mingil määral olin ka varem tantsuga kokku puutunud, näiteks "Club Kung-Fu" koreograafiat õppides ja esitades, aga nii tõsiselt ja intensiivselt nagu "Tantsud tähtedega" pärast kindlasti mitte."

Pireti tantsupartneri Mairold Millerti sõnul on väga kahju, et nad enam üheskoos tantsusaalis ei harjuta. Piret aga kiidab: "Eriti hea meel on muidugi selle üle, et just Mairold mind õpetama ja taltsutama pandi. Saime uskumatult hästi läbi, ja niivõrd hoolivat ja vastutulelikku inimest ei kohta just iga päev." Ta on kindel, et nad ka edaspidi omavahel suhtlema jäävad. "Ehk elab ikka üle, et enam iga päev ei kohtu."

Nagu Mairoldiga suhtlemist, ei jäta Piret ka tantsutrenni. "Esiteks juba seetõttu, et Mairoldil on kindel plaan mulle tango selgeks õpetada. Ise tahaks väga ka pasodooblit õppida, aga eks näis, kuidas sellega jääb," unistab ta. "Kuna finaalsaates tuleb kõigil paaridel nii või naa üks tants veel esitada, siis mõned tantsutrennid ootavad mind veel tõepoolest ees."