kolmapäev, 3. detsember 2008

LENNA SEIKLUSED MIAMIS

Lenna Kuurmaa avaldas portaalis TopTop.ee kolmanda postituse oma Ameerika blogis:

"Hei! Vahepeal on möödunud suurimad pühad siinmail - tänupühad ehk thanksgiving holidays. Lootsin küll, et ehk saan traditsioonilisest kalkunisöömisest osa, aga kuna tegemist on enamjaolt siiski peresisese pühaga, siis polnud mul seda kusagil tähistada.

Ja kuna kool oli pühade ajal nagunii kinni, otsustasin hoopis Miamisse lennata. Võtta mõned päevad päikest ja puhata.

Seiklused seal olid aga päris segased. Kuna minu ööbimiskoht asus poole tunni kaugusel Miamist, sõitsin Miamisse South Beachile rongiga. Ilm oli väga tormine ja pilves. Sadas ladinal vihma.

Vaatasin kodus telekat, kui järsku katkestati programm ja ekraanile ilmus orkaanihoiatus ja soovitus mitte kodust kaugele minna. Helistasin sõpradele, kes viibisid South Beachil. Kuna seal oli olnud küll pilvine ja äikeseline ilm, siiski ei sadanud ja orkaanidest polnud samuti juttu. Otsustasin siis ikkagi rongi võta ja Miamisse minna, et koos sõpradega midagi lahedat ette võtta.See tundus olevat parim plaan.

Rongiga peaaegu terve maa ära sõitnud ja Miami külje alla jõudnud, läks rongi mootor katki. Inimesed istusid teadmatuses tund aega. Uksi lahti ei saanud teha, rongist välja ei saanud, olime kõik seal luku taga. Õhku jäi aina vähemaks. Siis, kui mõnel reisijal hakkas viimaks klaustrofoobia tekkima, võtsid mehed nõuks vagunis kõik hädaabiväljapääsu aknad lahti lüüa, et õhku saada. Nii tehtigi. Lõpuks istusime kokkuvõttes poolteist tundi rongis, kuni lõpuks anti teada, et läheneb teine rong, mis meid järgmisesse peatusesse lükkab. Edasi vaadaku igaüks ise:)

Nagu ikka kriisiolukordades tavaks - kõik said omavahel ruttu tuttavaks ja leidsid kiiresti teemad, millest rääkida. Nii leidsin ka mina jutukaaslaseks ühe toreda mehe Johni, kes oli teel South Beachile. Kui lõpuks sealt rongi pealt pääsesime, otsustasime koos taksot jagada, et soodsamalt ja kiiremalt kohale jõuda. Tuli välja et John on õppejõud Miami filmikoolis. Et ma isegi filme teinud, oli meil tore vestelda.

Lõpp hea kõik hea, jõudsin kohale. Ja kuigi oli olnud väga kreisi sõit, oli see ettevõtmine seda väärt, sest koos sõpradega on ikka alati lõbusam ja toredam. Mul oli tõeliselt hea meel neid näha.

See oli üks päev Miamis. Ülejäänud päevad olid rahulikumad, sai natuke päikest võetud. Ilmaga küll väga ei vedanud, aga soe oli ikka - ujuda oli mõnus ja üldse sai paar päeva eemale siit hektilisest New Yorgist.

Varsti hakkangi kohvreid pakkima, sest kojutulek pole enam kaugel.

Kallistan,
Lenna"