kolmapäev, 10. detsember 2008

MIKS JÄI ÄRA NINJADE ESINEMINE MOSKVA MUUSIKAMAJAS?

Piret Järvis postitas portaali TopTop.ee põhjaliku selgituse selle kohta, miks Vanilla Ninja oma etteaste Moskvas ära jättis:

"Moskvas peetavatel Tallinna kultuuripäevadel toimuma pidanud Vanilla Ninja esinemine otsustati viimasel hetkel ära jätta. Põhjuseks samal päeval toimunud Vene patriarh Aleksius II matused, mis tõmbasid kriipsu peale suurele enamusele samal õhtul ette nähtud meelelahutusüritustest.

Vanilla Ninja oleks galakontserdil Moskva Muusikamajas pidanud üles astuma üheskoos Hanna-Liina Võsa, Marko Matvere, Aarne Saluveeri tütarlastekoori ning Georg Otsa nimelise muusikakooli bigbändiga teisipäeva, 9. detsembri õhtul. Kavas oli esitada kaks lugu - 2005. aasta Eurovisioonil 8. koha pälvinud "Cool Vibes" ning meie viimase albumi "Love Is War" esiksingel "Dangerzone".

Juba esmaspäeva varahommikusel otselennul Venemaa pealinna poole sahistati, et kogu eestlaste kontserdi toimumine on üleriiklikku leinapäeva tõttu kahtluse all. Ometigi tuli kõrgemalt poolt lõpuks otsus, et kui kontserdi muusikaline juht Aarne Saluveer muudab kava valitsevale meeleolule kohaseks, võib esinemine toimuda.

Nii nagu kõik teised artistid, võttis ka Vanilla Ninja osa teisipäevasest lava- ja heliproovist, mille käigus sai aga ilmselgeks, et rokkmuusikal pole seekordsesse nukrama alatooniga eeskavva asja. Lõppkokkuvõttes muudeti esialgset esinemiskava tervelt 80 protsendi ulatuses.

Tuli olukorraga leppida. Loomulikult oli kahju, et esineda ei saanud. Mis aga kõige rohkem meelehärmi tekitas, oli hoopiski see, et pidime alt vedama umbes kahtkümmet spetsiaalselt meie esinemise pärast nii Venemaa erinevatest linnadest kui ka Valgevenest ja isegi Lätist kokku sõitnud fänne.

Seega otsustasimegi Lenna ja Katriniga Muusikamajja jäämise asemel oma hotelli tagasi sõita, et seal üks korralikum fännimiiting maha pidada. Nii saigi tehtud. Saime esmakordselt silmast-silma näha oma Vene austajaid ning tundus, et ehkki meie esinemine jäi neil sel korral nägemata, oli kõigil hea meel ka lihtsalt kokku saada, juttu puhuda ja pilte teha.

Ühes südaööga jõudis kätte Katrini 25. sünnipäev, mida kolmekesi vaikselt tähistasime. Oli ju ka Lenna üle kahe kuu jälle siin pool Atlandit, nii et muljetada oli küll ja veel.

Kokkuvõttes sai aga meie Moskva reis ja esinemise ärajäämine vägagi positiivse ja üllatava lahenduse. Olles proovis kuulnud meie ja bigbändi ühist võimsalt kõlanud esitust, tegi Tallinna linnavalitsus meile ettepaneku esineda juba järgmise aasta kevadel täispika kontserdiga, kus kõik meie lood bigbändi seadeis ning täiendatud orkestri saatel esitusele tuleksid!

Seega - lõpp hea, kõik hea!"