teisipäev, 16. detsember 2008

PIRET JÄRVISE JÕULUVIDEOTE TOP 10

On viimane aeg end jõululainele häälestada! Piret Järvis reastas portaali TopTop.ee jaoks kümme parimat jõuluteemalist muusikavideot ja lisas ka omapoolsed kommentaarid.

Lauljatari Top 10:

1. Wham! "Last Christmas"
"See on üks video ajast, mil George Michael veel kapis oli ja - nagu romantilises jõuluvideos näha - veel naistega mehkeldas. Lugu iseenesest on vankumatu jõuluklassika, ilma milleta ei kujutaks moodsaid jõule enam ettegi!"

#2 The Killers "Don't Shoot Me Santa"
"Siin näete jõule Las Vegase moodi. Adrenaliinilaks on tagatud – sest mine sa tea, kas enda jaoks harjumatult palavas kõrbekeskkonnas pikalt viibinud Jõuluvana ikkagi tulistab kampsikutes rokkarite pihta või ei..."

#3 Maarja-Liis Ilus, Mart Mardisalu, Pearu Paulus ja Hedvig Hanson "Jingle Bells (Aisakell)"
"Kassettmakk õlale, Salvo kelgud kaasa ja metsa laulma! Nii toimisid 13 aasta eest meie kohalikud staarid Maarja-Liis Ilus (kes on videos 14-aastane!), 2 Quick Starti ninamees Pearu Paulus, täna rohkem jazzuga leiba teeniv Hedvig Hanson ning Mart Mardisalu."

#4 Run-DMC "Christmas in Hollis"
"Ka räpparid lähevad jõuluhullusega kaasa ja nagu näha – paksud kuldketid kaelas, "Adi" dressid seljas ja kolme triibuga tossud jalas - ehitakse kuuske ja oodatakse kingikotiga jõulumeest suure õhinaga ka Queensis."

#5 Billie Mack "Christmas Is All Around"
"See video peaks olema tuttav kõigile neile, kes näinud suurepärast jõulukomöödiat "Love Actually". Filmis mängivad teiste seas peaosi nii Keira Knightly, Emma Thompson, Hugh Grant, Rowan Atkinson kui ka Bill Nighy, kes kõnealuses linateoses Billie Macki nimelist rokilegendi kehastades sedasama The Troggsi klassikut "Love Is All Around" vähe jõulusemas võtmes esitab."

#6 'N Sync "Merry Christmas, Happy Holidays"
"Lisaks tõigale, et tegemist on ühe aegade halvima muusikavideoga, tasub seda klippi vaadata Justin Timberlake'i pärast, kes selles 10 aasta taguses videos ei löö laineid mitte jumalike kõhulihaste ja hurmava stiiliga, vaid hoopistükkis veidra blondeeritud kräsupeaga..."

#7 Mariah Carrey "All I Want for Christmas Is You"
"1994. aastal vändatud jõuluvideos teeb külalisrolli ka lauludiiva esimene ja seejuures vägagi skandaalne muusikaprodutsendist abikaasa Tommy Mottola. Multimiljonär maskeerituna jõulumeheks pole just igapäevane vaatepilt!"

#8 The Darkness "Christmas Time (Don't Let The Bells End)"
"Stiilne ja humoorikas jõuluvideo koos ägeda falsetise vokaali ja käreda kidrasaundiga. Väga rokkiv jõuluvideo!"

#9 Destiny's Child "8 Days Of Christmas"
"Isegi imeilus Beyonce Knowles koos sõbrannade Kelly ja Michelle'iga bändist Destiny's Child pole viitsinud originaalsusega hiilata, tõmmates jõulude eel selga puna-valged minikleidid ja kaverdanud üht jõuluklassikut."

#10 Elvis Presley "Blue Christmas"
"Ja edetabeli lõppu üks maitsekas ja lihtne jõuluvideo, ilma igasuguse kulla, karra, kuuseokaste, küünalde, tehislume ja päkapikumütsideta. Lihtsalt Elvis oma tuntud headuses!"