esmaspäev, 5. jaanuar 2009

ÕHTULEHT KÜSIB: KAS LENNA JA ROBERT ON SIIS IKKAGI PAAR VÕI MITTE?

Lenna Kuurmaast ja Robert Vaiglast on saanud on-koos-ja-ei-ole-koos paar. Laupäeval jäid nad taas teineteise embuses kaamerate ette. Kas kaks USAs veedetud kuud on Lenna tundeid kitarristi Robert Vaiglasse taas süvendanud, küsib Õhtulehe ajakirjanik Eveli Rebane.

Laupäevane Raadio 2 "Aastahiti" gala möödus peo tähe all nii mõnelegi muusikule. Ka laulja Lenna Kuurmaa tundis peost mõnu liikudes kord laulja Ewert Sundja, kord trummar Karl-Kristjan Kingi seltsis.

Tema suurima tähelepanu pälvis aga endine-praegune kallim Trafficu kitarrist Robert Vaigla. Alguses üritas paarike end fotograafi eest kätega varjata, kuid peo edenedes poseerisid nad, ühesugused päikeseprillid ees, meelsasti kaamerale.

Äsja lõppenud aasta alguses pandi Kuurmaad paari hoopis näitleja Rasmus Kaljujärvega, kes oli lahku läinud kauasest elukaaslasest Mirtel Pohlast. Lenna kinnitas, et Rasmusega seob vaid töö. Aprillis olevat Lenna ja Robert vahepeal rappa jooksnud suhte üles soojendanud. Naisteleht kirjutas, et lahkuminekust päästis neid lahku kolimine - seejärel olevat armastus taas lõkkele löönud.

Lenna teemat kommenteerida ei taha ja ütleb vaid: "Robertiga seob meid pikk sõprus, tal on aastaid mu elus oluline osa olnud." Tõsi, noored kohtusid umbes kuue aasta eest, kui Lenna koos eksninja Maarja Kiviga ühele Roberti kontserdile sattus. "Siis saime tuttavaks ja sellest ajast peale oleme hästi läbi saanud," ütles Lenna 2006. aasta sügisel Kroonikale.

Selgi ajal nimetas piiga Robertit heaks sõbraks. "Meil on tore koos aega veeta," rääkis ta, "meil on hea läbisaamine." Samas tunnistas Lenna, et elab vahepeal Roberti juures. "Eks ma olen siin ja seal. Meil läheb väga hästi. Olen vahel enda kodus, vahel jälle tema juures," selgitab Lenna.

Robert sõnab, et laupäevasel peol oldi pigem sõpradena. "Oleme pikka aega sõbrad olnud. Meie teed on kokku puutunud juba viis-kuus aastat kindlasti," selgitab Vaigla, et pidudel on ta ikka koos lähisõpradega. Kui uurida, et vahepeal oldi eriti lähedased sõbrad, rohkem nagu ikka paar, lausub noormees: "Nojah, tänapäeva noored. Kõik on kõigiga sõbrad. Ei olegi sellist asja, et keegi on paar," hakkab ta lõpuks oma keerutamise peale muigama.

Kaks aastat tagasi rõõmustas Robert Cosmopolitani veergudel, et tema viimane õnnestumine on armumine ja tal on pruta. Kas toona käis jutt Lennast? "Ja-aah, jah... Võib öelda küll," venitab ta. Küsimusele, kas ta praegu Lennat enam prutaks ei nimeta, vastab mees kindlalt: "Ei!"

Mis ajast enam pruta-peika ei olda, Robert öelda ei taha: "Oh! Jumala eest! No see on... Vahet ei ole!" jääb ta kidakeelseks. "Ma ei tea. Jääks ikka selle fakti juurde, et head sõbrad. Popp ja noortepärane."

Seda ütleb Robert küll, et kokku pole nad Lennaga kunagi elanud. "Pigem käisime nagu vahel külas. Noort peret ei ole väga mänginud," tunnistab ta ja lisab, et külas käia võib siiani. "Tähendab, külas võib alati inimestel käia. See on ju tore, kui keegi tuleb külla või ise kellelegi külla lähed," keerutab Robert ja lisab, et kõik oleneb sellest, kuidas inimesed seda tõlgendavad.