laupäev, 3. jaanuar 2009

UNISTUSTE BÄND 2008 KOHTUB VIIMASEL MINUTIL

Kolmandat aastalõppu järjest koostasid Raadio 2 kuulajad oma unistuste bändi. Suurim madin puhkes lahingus laulja kohale, millest võitjana väljus Kristjan Kasearu. Parimatest parimad esinevad esimest ja viimast korda täna õhtul, kirjutab Õhtuleht Online.

2008. aastal valiti R2 aastahitti juba 15. korda. Hiiglasliku rahvahääletuse krooniks on tänaõhtune auhinnagala Club Von Über-lingenis. Klubi avab uksed kell 20, kui lavale tuleb "Noortebänd 2008" võitja Groundhog Day. R2 ja ETV alustavad otseülekannet kell 21.30. Galat saab jälgida ka netis ja kuulata R2 leheküljel.

Õhtujuhtideks on R2 peatoimetaja Heidy Purga ja ajakirja FHM peatoimetaja Robert Kõrvits. Green room'i seatakse üles Padari baar, kus rokkar intervjueerib kuulsaid inimesi alates näitlejatest ja lõpetades skandaalsete sotsiaalaktivistidega. Üles astuvad Toe Tag, Zetod, Groundhog Day, HU? ning unistuste bänd, mida sai kokku hääletada osade kaupa: esimesel nädalal kitarristi ja bassimängija, teisel klahvpillimängija ja trummari, lõpuks mõne teise instrumendi valdaja ning laulja. Supergruppi kuuluvad tänavu Kristjan Kasearu (Paradise Crew), puhkpillimees Raivo Tafenau, oma isa Raul Vaigla kahe aasta tagust saavutust kordav kitarrist Robert Vaigla (Traffic), basskitarrist Danel Pandre (The Sun), klahvpillimängija Katrin Siska (Vanilla Ninja) ja trummar Marko Atso (Metsatöll, Loits).

Unistuste bänd 2008 teeb esimest korda proovi alles täna pärastlõunal. "See lugu on meil juba mängitud ka stuudioversioonis, nii et oleme sellega päris palju kokku puutunud," selgitab Kristjan Kasearu, et käigu pealt kokkumängimises ei ole midagi keerulist. "Muidugi on mul väga hea meel," rõõmustab laulja tunnustuse üle.