neljapäev, 8. jaanuar 2009

VANILLA NINJA TÜDRUKUD: TOIBUMINE ON VÕTNUD AEGA

Artikkel Õhtuleht Online'ist:
-----------------------------

"Toibumine on võtnud oma. Alles nüüd on tagasi õige jõud ja ind," kummutab Piret Järvis ansambli Vanilla Ninja hääbumisjutud. Pärast kaua kestnud võitlust nime pärast on bänd lõpuks taastunud ja tegutsemishoos.

"Kuna sügisel õppis Lenna kaks kuud Ameerikas, olime sunnitud tõesti natukeseks aja maha võtma. Aga just praegu hakkame tegevusele jälle tuult purjedesse puhuma. 2009. aastal on plaanis Vanilla Ninjaga jälle aktiivsemalt tegutsema hakata," lubab laulja Piret Järvis, et Vanilla Ninja ei ole hääbumas. "Sellest on asi väga kaugel! Ei, me ei hakka pille kokku pakkima, hoopis vastupidi – käes on aeg hakata salvestama uut materjali," kinnitab ka teine bändiliige Katrin Siska.

Võitlus nime pärast väsitas

"Aasta algus tõotab tulla vägagi stuudiokeskne. Kui kõik hästi läheb, saab ehk sellel aastal uue plaadigi valmis," on Piret lootusrikas. "Loodame suve hakul üllatada oma fänne uue singliga," lisab Katrin.

"2008. aasta oli tegelikult üle pika aja vägagi tegus. Lisaks sellele, et andsime Eestis arvukalt kontserte, osalesime veebruaris Tšiilis Ladina-Ameerika suurimal festivalil "Viña del Mar", kus meid märgiti ära parima artisti tiitliga," loetleb Piret. "Maikuus ilmutasime üle aasta uue singli "Crashing Through The Doors" ja suvel tuuritasime üle viie aasta taas mööda Eestit."

"See on naljaks, et kiputakse juba unustama, et vahepealsed aastad möödusid Vanilla Ninja jaoks pideva õigluse ja õiguse taganõudmise tähe all, mistõttu olime sunnitud mõnda aega tagasi tõmbuma. Saksamaa kohtus vaidlesid meie kaks endist plaadifirmat Vanilla Ninja nime kasutusõiguse üle ja sellised protsessid ei kulge kõige tempokamalt," jutustab Piret. "Kinnituse, et nimi on ka seaduse silmis meie, saime ju alles 2008. aasta alguses. Olgem ausad, see eelnenud periood ei olnud meie jaoks kerge! Toibumine on võtnud oma ja tegelikult oligi see mõningane hingetõmbeperiood lausa hädavajalik. Alles nüüd on tagasi õige jõud ja ind, mis on vajalikud oma südameasja – milleks vaieldamatult Vanilla Ninja – täisväärtuslikuks ajamiseks," mõtiskleb Piret.

"Eks meil on olnud raskeid aegu küll," tõdeb ka Katrin. "Võitlus Vanilla Ninja kaubamärgi pärast Eestis läks mingi hetk väsitavalt inetuks. Tänu toetavale perekonnale ja headele inimestele nagu meie kuldaväärt advokaat Andres Aavik ning üks suurimaid fänne Aleksander Ots saime kurjast võitu."

Alati tegutsenud mitmel rindel

Kui bänd on taas tuure üles saamas, siis miks teevad tüdrukud põhitööd mujal? Katrin on alanud aastast Tallinna linnavalitsuses referent, Piret portaalis Toptop (küll mitte täiskohaga) muusikatoimetaja. Kolmas liige Lenna Kuurmaa mängib teatri NO99 etenduses "Perikles", mis on mängukavas jaanuaris ja veebruaris. Samuti on ta sisse kirjutatud TV3 sarja "Kodu keset linna" stsenaariumisse. "Olen alati bändi kõrvalt palju muuga tegelenud. Kuna ülikoolis õppisin meediat, olen just sellel alal bändi kõrvalt juba aastaid praktiseerinud," lausub Piret, et on töötanud näiteks mitmes telekanalis saatejuhina. "Oleme kõik kolm alati mitmel rindel rabada suutnud ja tahtnud. Oleme ju veel noored ja kui huvitavaid väljakutseid jagub, siis miks mitte neist kinni haarata."

Ühtlasi kummutavad piigad arvamuse, nagu töötaksid nad teistel ametikohtadel sellepärast, et ei elata end vaid muusikaga ära. "Ei, minu jaoks on see pigem põnev väljakutse: saan tegutseda spordi ja kultuuri vallas ning lahendada noorsooküsimusi," sõnab Siska. Järvis on sama meelt: "Ma pole kunagi midagi pelgalt raha pärast teinud. Võtan lihtsalt vastu need väljakutsed, mis põnevad tunduvad, seestpoolt sütitavad ja arendavad."