reede, 6. märts 2009

ERICH KRIEGER TEEB KOOSTÖÖD DAVID BRANDESIGA!

Erich Krieger laulab Vanilla Ninja Saksamaa mänedžeri David Brandese käe all Modern Talkingu helilooja Dieter Bohleni laule.

Erich Krieger tegi kunagise Vanilla Ninja mänedžeri David Brandesega plaadi, kus laulab vokaalselt väga keerulisi lugusid. Ta tunnistas, et pööras sellega oma elus uue lehekülje.

Erich tunnistas Õhtulehele, et uue plaadi materjaliga sai ajaliselt tööd tehtud kõvasti enam kui kõigi varasematega. Oli lugusid, mille puhul ta võttis nädala esinemistest ja muudest kohustustest priiks ning tegeles ainult laulmisega. Ühes palas oli vaja võtta väga kõrge noot, mida sirge seljaga kuidagi kõrist välja ei pigistanud. Võttiski siis Krieger stuudios sellise imeliku poolkükakil asendi ja pressis noodi kusagilt sügavalt sisimast välja.

"David Brandes on produtsent ja kes seal kõik mänginud on, ma täpselt ei teagi," pajatas Krieger. "Kölni neidude kirikukoor näiteks, muidugi ka David Brandes ise. Sisse lauldud on see siin Eestis, miksitud Eestis ja Saksamaal. Idee tuli tegelikult muusikaärimees Peeter Kaljustelt, kes saatis paar minu varem sisse lauldud Brandese lugu viimasele üle kuulamiseks. Talle meeldis väga. Meie koostöö läks nii hoogsaks, et Brandes tahtis mu "Hulle naisi" ka saksa keelde tõlkida, kui ta seda lugu kuulis.

Eksisteerib isegi variant, et mulle kirjutatakse originaalloomingut, nagu omal ajal Vanilla Ninjale originaallugusid tehti."