teisipäev, 14. aprill 2009

LENNA ESINEB JUULIS VILJANDI PÄRIMUSMUUSIKA FESTIVALIL!

Viljandi pärimusmuusika festival kuulutas välja tänavused esinejad ning mitmete tuntud esinejate kõrval astuvad üles ka ootamatud kooslused. Nii saab tänavusel folgipeol kuulata tuntud vanamuusikut Andres Mustoneni ja rokklauljat Lenna Kuurmaad, kirjutab Postimees Online.

Festivali programmijuhi Tarmo Noormaa sõnul saab tänavusel festivalil kuulda mitmeid spetsiaalselt selleks korraks kokku kutsutud Eesti koosseise.

"Pärimusele tugineva kavaga esineb viiuldaja Andres Mustonen koos Maarja Nuudi ja Taavo Remmeliga. Tooksin veel välja viiuldaja Tiit Kikase, kes kasutab oma kontserdil ka laserkannelt ning folkrokipoisid Zetod, kes on loomejõud ühendanud Lenna Kuurmaaga," tõi ta mõned näited.

Kokku astub XVII Viljandi pärimusmuusika festivalil üles ligi 30 esinejat Eestist ning 13 mujalt maailmast. Festivali teemaks on "Soolo!" ning meisterliku pillimängu oskust peeti silmas ka esinejate valikul.

Vanadest lemmikutest rõõmustavad publikut Vägilased, Untsakad, Väikeste Lõõtspillide Ühing, Svjata Vatra, Triskele ja Oort. Uuematest tegijatest annavad kontserdi pärimusfusiooni punt Paabel, armeenia rahvamuusikat mängiv Atlas, ansambel Klapp jt.

23.-26. juulini toimuva Viljandi pärimusmuusika festivali päevapiletid on alates tänasest müügil Piletilevi müügikohtades. Festivali kodulehe www.folk.ee/festival kaudu saab osta ka festivali passe.

Lenna esineb koos Zetodega 23. ja 25. juulil.