teisipäev, 12. mai 2009

KROONIKA: KATRIN SISKA NOPIB LINNAAMETNIKUNA EELISEID

Tallinna linnaametniku Katrin Siska bänd Vanilla Ninja sai linnalt tellimuse tunniseks kontserdiks Raekoja platsil (15. mail), mille eest kaunis kolmik kasseerib 30 000 krooni.

Kuna VN klahvimängija Katrin Siska töötab jaanuarist linnavalitsuses referendina, kerkib küsimus - on's õige ja eetiline, et linna korraldatud üritusele tellitakse teenust linnaametnik Siskalt, küsib seltskonnaajakiri Kroonika.

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen vastuolu ei näe. "Ei ole õige väita, et teenust ostetakse linnaametnikult, teenust osutab kollektiiv ehk Vanilla Ninja," veenab Jäppinen, lipsates mööda tõigast, et arve esitab kontserdi eest firma, mille omanikeringi ja juhatusse kuulub ka Siska.

"Mis puudutab Katrin Siska osaühingu juhtorganisse kuulumist, siis tema ametijuhendist tulenevad kohustused ja ülesanded ei ole sellised, mille tõttu laieneksid talle korruptsioonivastasest seadusest tulenevad töökoha- ja tegevuspiirangud," ütleb Jäppinen.

Jäppineni sõnul lepiti maikuise kontserdi osas kokku juba hilissügisel Tallinna päevadel Moskvas, kus objektiivsetel põhjustel - patriarh Aleksiuse matuste tõttu - jäi Ninjade esinemine ära. Ühiselt olla siis leitud ka, et tallinlastel pole ammu olnud võimalust näha Vanilla Ninja etteastet.