reede, 8. mai 2009

PÄEVALEHT ARUTLEB: KUIDAS ON NINJAD SAANUD HAKKAMA TÖÖGA LINNAVALITSUSES?

Eesti Päevaleht uuris viimasel ajal palgatud kuulsate linnaametnike (Katrin Siska, Lenna Kuurmaa, Liis Lass, Alar Pink) tegemisi ja tutvustas lugejatele, millega värskelt ametisse võetud, kuid vastakaid tundeid tekitavad inimesed linna teenistuses tegelevad või tegelema hakkavad, palju nad palka saavad ja kuidas neil läheb. Samuti üritas ajaleht saada vastust küsimusele, miks pole viimane Ninjatüdruk Piret Järvis veel linna teenistusse asunud.

LENNA KUURMAA
* Tallinna laste turvakeskuse sotsiaalpedagoog
* Palk kuni 12 000 krooni

Edgar Savisaare väidetava lemmikbändi Vanilla Ninja solisti sattumine linna alluvuses olevasse ametisse leidis avalikkuses kõige leebemat vastuvõttu. Tema palk on kaaslastega võrreldes väiksem ja laste turvakeskuses sõltuvusprobleemidega lastele muusika õpetamine kiiduväärt ning kellele Lenna ei meeldiks?

Kuurmaa ülemuse Erki Korbi sõnul on Lenna ametis väga hästi hakkama saanud. "Lapsed valisid ta oma osakonnas sotsiaalpedagoogide seas kolme parima hulka," sõnas Korp. "Tal on bändiga kogunenud kindlasti piisavalt kogemusi, mida lastele edasi anda, ja seda läheb tööl vaja, kuna vahel tulevad siia magistrikraadiga inimesed, kuid ei saa lastega hakkama." Viimasega viitas Korp probleemile, et Kuurmaal pole erialast haridust.

Väidetavalt peab lauljatar ametis tegema 14–24-tunniseid vahetusi. Enda sõnul tegi Korp isiklikult Kuurmaale ettepaneku tööle tulla, ülaltpoolt polevat talle suuniseid antud.

KATRIN SISKA
* Linnavalitsuse referent
* Palk 16 700 krooni

Samuti Vanilla Ninjasse kuulunud Katrin Siska tekitas ametisse astudes juba mõõdukalt meediavahtu. Tallinna kodulehe andmeil TTÜ-s õigusteadust tudeerivale Siskale leiti referendikoht ning ta peab korraldama linnavalitsuse liikmetele vajaliku kultuuri- ja spordivaldkonna informatsiooni kogumist.

Siska siiani suurim töövõit on "Tallinna laulu" võistluse korraldamine, mida alates eilsest saab kuulata ka Tallinna kodulehelt www.tallinn.ee/laul. Laulud on isegi huvitavamad kui võitja Eurovisionile viinud "Eesti laulul" ja samuti osalevad paar päris tuntud muusikut.

Ühes laulus kõlavad aga klassikalised Contra riimid:

"Kui sind sinu alevikus vaadatakse imelikult lollina,

siis sa oled tark ja võtad jalad selga, kiirelt tõttad Tallinna.

Kui sul pole oma punti, tule Tallinnasse tsunfti valima,

tallinlased on ju vahvast harjunud kõiksugu rahvast sallima."

PIRET JÄRVIS

Eesti Päevalehe andmeil on ka kolmandat Vanilla Ninja liiget Piret Järvist üritatud linna palgale meelitada, kuid siiani pole 25-aastane Järvis bändikaaslastega uues väljakutses liitunud. Ansamblis kitarri mängiv neiu on õppinud ülikoolis meediat ja suhtekorraldust ning töötab praegu telekanali MTV Eesti saatejuhina.

Küll aga osales Järvis koos teiste Ninja-tüdrukute ja Edgar Savisaarega mulluses prügikoristuskampaanias, kui ühiselt tehti puhtaks Poska maja ümbrus ja Kadrioru park.

Päevaleht palus tal kommenteerida, kas teda on linnavalitsusse tööle kutsutud ja kuidas. Rõõmsahäälne neiu turtsatas küsimust kuuldes naerma ja palus seejärel küsimused endale meiliga saata. "Siis saan ma küsimuste ja vastuste üle mõelda, ma ei taha niimoodi kohe vastata," lausus Järvis.

Kahjuks Päevaleht Järvise lubatud vastuseid eile õhtuks ei saanud ja ka telefonile ta enam ei vastanud.