kolmapäev, 3. veebruar 2010

R2 "MUUSIKANÕUKOGU" ARUTLES DISKO 4000 LAULU "EI USU" ÜLE

Reedel, 29. jaanuaril arutati Raadio 2 saates "Muusikanõukogu" Disko 4000 loo "Ei usu" üle.

Saates olid külas "Orelipoiss" Jaan Pehk ning muusikakriitikud Valner Valme ja Siim Nestor.

Valme, kes oli üks "Eesti Laulu" züriiliikmetest, ütles, et "Ei usu" demoversioon kõlas hoopis teistmoodi "ja viletsamalt" kui lõppviimistlus. "Ta oli enne selline pelglik tantsulugu, kus olid küll mõned head käigud ja mõned head instrumentaalsed leiud, aga mis jäi poolikuks looks," rääkis Valme. "Huvitaval kombel, meloodia, mis enne tundus selle loo nõrgem külg - või umbes et pole nagu õiget viisi pähe tulnud inimestel, on lihtsalt tehtud mingi lugu - siis selle tugevama instrumentaalse põhja puhul tuleb see meloodia ja vokaal paremini esile. Nii et kogu komplekt minu jaoks on praktiliselt täiuslik".

Jutu kinnituseks andis Valme laulule maksimumpunktid- 5.

"Minule meeldib selle loo puhul teatud ebaloomulikkus," avaldas Siim Nestor. "Ta on selline kaasahüppamise lugu. Publiku kaasatõmbamine, finaali suure purske lugu - aga samal ajal purset seal tegelikult ei toimu".

Nestorile tundus, et sellel lool õiget refrääni polegi ja Piret Järvise hääl kõlab nagu oleks lauljatar 37,2-kraadises palavikus. Siiski andis Nestor laulule tublid neli punkti.

Jaan Pehk tunnistas, et temale laul meeldis ja Piret laulab väga kenasti. "Mulle meeldisid selle loo juures n-ö "nihkes backid" mis seal olid - taustad, mis olid aimatavad ja mida jäid ikka jälle kuulama. Mis ma ka muud oskan öelda kui hinne neli".

R2 "Muusikanõukogu" saatelõiku saad kuulata siit.