reede, 30. juuli 2010

KALLERVO KARU BUDUAARILE: "ÜRITUSTEL KÄIMINE ON VÕRDNE ÜRITUSTEL ESINEMISEGA"

Kallervo "Kalle" Karu (24) on eesti trummar, kes on tuntuks saanud Piret Järvise tulevase abikaasana. Kalle on mänginud trumme ansamblis Slide-Fifty, hetkel mängib ta selliste bändide koosseisus nagu Disko4000, Revolver ja Toe Tag ning esmakordselt sel suvel proovis Kallervo kätt ka üritusekorraldajana - nimelt toimus Pärnu lähistel esmakordselt ReiuRock. Buduaar küsis trummarilt, kuidas ta suvi on möödunud ning millised on ta meelispaigad Eestimaal puhkamiseks.

Kallervo alustas trummide mängimist Slide-Fifty koosseisus, kus ta mängis 7 aastat ilma üheski muus bändis figureerimata. "Enam ma ei tahaks niimoodi. Esiteks muutub see endale piiravaks - päev päeva järel samu lugusid harjutada sama seltskonnaga võib pikapeale muutuda igavaks. Teiseks annab see muusikust veidi kõvera pildi - arvatakse, et ta miskit muud ei mängi ja ei teegi kui seda üht bändi või üht stiili. Kui Slide-Fifty'st edasiminek toimus, mõtlesin pikalt, mida teha ning kellega mängida ning valisin suure kannapöörde ja Toe Tagi kasuks. Kohe lisandusid Revolver ning aasta hiljem Disko4000 koos vana Slide-Fifty kaaslase Sander Loite ja elukaaslase Piretiga," seletab Kallervo.

Lisaks trummide mängimisele erinevates bändides oli Kalle ka esmakordselt ReiuRocki pressiesindaja ja organisaator. "Tegelesin otseselt reklaami ja meediaga seoses festivaliga. Reius läks meil iseenesest hästi. Igasuguseid raskusi oli küllaga, aga mis kõige tähtsam, sai alustatud ja ka lõpuni viidud ning sellega ilmselt ellu äratatud uus ja äge eestimaine suvefestival." Kuid ühe projekti lõpp tähendab aktiivsele muusikule kohe järgmise algust. "Hetkel viin läbi Massif Streettouri nimelist trummijämmide seeriat, kus me sõpradega reisime läbi Eesti, andes erinevate kontseptsioonidega esinemisi ja workshoppe. Siiamaani on teema väga hästi toiminud ning ilmselt pikeneb tuur sujuvalt suve lõpuni välja. Massif Drum-Offi kohta saab infot kas Facebookist või ka peatselt valmivalt massif.ee leheküljelt," jutustab Kallervo.

Seoses töise suvega pole Kallel alati aega kõiki üritusi väisata, mida tahaks. Ta täpsustab: "Minu jaoks on üritusel käimine juba võrdne üritusel esinemisega, kuna graafik on nii tihe - vahest neile üritustele, kuhu minna väga tahaks, ei jõuagi, kuna endal samal ajal kuskil mujal kontsert. Aga sel aastal on läinud hästi - seoses Massifi tuuriga saan minna täpselt sinna, kuhu tahan. Käidud juba näiteks Positivuse, Viljandi Folgi, Plink Plonki, Rockrampi, Õllesummeri ja Reiurock festivalidel." Enim jai Kallervole meelde Positivuse festival. "Mängisin trumme koos DJ'de Paul Oja ja Questiga Red Bull Music Academy öölaval, kus ligi 3000 inimest kell 4 öösel meiega hommikuni pidutsesid. Meeldiv oli ka see, et sel aastal oli väga palju eestlasi end sinna kohale tarinud ning oma toetusest nad seal ka kõva häälega teada andsid," rõõmustab ta.

Kallervo proovib kiiretel aegadel siiski ka enda ja lähedaste jaoks aega leida. "Proovin rasked ajad balansis hoida meeldiva puhkusega ning viibida võimalikult palju koos perekonna ja sõpradega. Suvel on Eestis mu lemmikkohaks kindlasti Lõuna-Eesti - Otepää ja Põlva ümbrus, kus palju kalleid inimesi, ilusaid kohti ja maamaja Käärikul. Sealsed metsad on sellele karule justkui loodud! Samas meeldib ka rannikuümbrus - praegusest elukohast on väikese autosõidu kaugusel lemmik mustikakoht Nõva ning sealsed rannad on ka ujumiseks väga mõnusad ja privaatsed," räägib ta oma meelispaikadest Maarjamaal.