teisipäev, 7. detsember 2010

MIS ON SAANUD VALENTINIPÄEVA LAULUKONKURSIST?

Ninjaportaal pole juba ammu kirjutanud valentinipäeva laulukonkursist, mis toimub 14. veebruaril 2011 Tallinnas Nokia kontserdimajas ja mille korraldustoimkonna aseesimees on Katrin Siska. Viimane aeg on end värskeimate uudistega kurssi viia.

Vahepeal on avaldatud lauluvõistluse logo ja žürii koosseisus Juhan Paadam, Aarne Saluveer, Olav Ehala, Ithaka Maria Rahula ja Peeter Rebane on valinud laulukonkursile laekunud lugudest (konkursi tähtajaks ehk 1. novembriks laekus 41 laulu, millest tingimustele vastas 38 lugu) välja kümme finalisti.

Finalistide sekka jõudis näiteks laul "Tule siis", mille viisi on kirjutanud konkursi "Tallinna laul" võitja Piret Laikre ja sõnad Marek "N-Euro" Sadam.

Samuti on esikümnes Alen Veziko, kes on andnud kontserte Lennaga.

Nimekatest muusikutest on esindatud veel Are Jaama, Heiti Kender, Tõnu Raadik.

Valitute hulka pääsesid: "Muinasjutt" (viis Aleksandr Leemets, sõnad Marta Orro), "Tule siis" (viis Piret Laikre, sõnad Marek Sadam), "Veel on aega" (viis ja sõnad Marilyn Jurman, Karl Kanter), "Meil on nii hea" (viis Adele Kaasik ja Rein Kaasik, sõnad Ülo-Rein Kaasik), "Veel vaatan kaugelt sind" (Are Jaama / sõnad: Heiti Kender), "Tee nii et oleks hea" (viis Tõnu Raadik, sõnad Maria Tenno), "Ei ole öeldud lihtsalt tuulde" (viis ja sõnad Alen Veziko), "Kui mu rong on läin'd" (viis Teele Laas, sõnad Liis Kraak), "Tulen kodunt" (viis ja sõnad Margus Aru), "Peidan puudrisse pisaraid" (viis ja sõnad Kaia Köörna).

Varsti saab rahvas valida ja kuulata ka oma lemmiklaulu, vastavasisuline info pannakse üles internetileheküljele tallinn.ee/laul

Veebruaris toimuvale finaalkontserdile eelneb veel ka üle-eestiline tuur mitmes linnas kõigi finaali pääsenud lauludega.

Esikolmikule annavad uuesti punkte žüriiliikmed tuleva aasta 14. veebruaril Nokia Kontserdimaja finaalkontserdil, mida kõik huvilised saavad tasuta vaatama minna.

Valentinipäeva laulukonkursi võitjale antakse välja auhind 20 000 krooni, paremusjärjestuses teisele kohale tulnud laulu autorile 10 000 krooni ning kolmandale kohale tulnud laulu autorile 6000 krooni. Rahvahääletuse võitnud laulu autor saab auhinnaks 9000 krooni.