neljapäev, 23. detsember 2010

PIRET JÄRVISE 2010

2010. aasta oli Piret Järvisele edukas: ta sai töökoha majandusministeeriumis, pääses Disko4000-ga "Eesti Laulu" finaali ning läks Tartu Ülikooli ajakirjandust ja suhtekorraldust õppima.

Kuidas on ta enda aastaga ise rahul?

VNP: Piret, kuuldavasti kirjutasite Kallega 2009. aasta lõpus kaks korda üles oma uusaastalubadused. Ühe põletasite ära ja teise jätsite alles, et 2010. a. lõpus oleks hea üle vaadata. Kas oled paberit juba piilunud või mäletad, kas need soovid ka täitusid?

Piret: Enamjaolt läks kõik plaanipäraselt. Aga kõige rohkem on hea meel selle üle, et sain likvideeritud ka ühe eelmisest aastast jäänud lubadusvõla - nimelt sain juhiload!

VNP: Millised olid sinu suurimad õnnestumised 2010. aastal?

Piret: Kokkuvõttes oli hästi põnev ja hoogne aasta. Kõige enam tunnen head meelt paari uue ilusa ja inspireeriva inimese üle, kes mu ellu tulid.

VNP: Millised olid sinu suurimad ebaõnnestumised 2010. aastal?

Piret: Esimese hooga ei meenugi kohe midagi sellist, mida ebaõnnestumiseks pidada...

VNP: Millised laulud ja filmid sulle lõppeval aastal kõige enam meeldisid?

Piret: Kuulake kindlasti Nevesist ja Aidest! Soovitan väga soojalt, ise kuulasin mõlemat bändi selle aasta jooksul nõrkemiseni, aga ikka pole veel mõõt täis...

Filmidest oli selle aasta mäekõrguselt parim elamus Artises linastunud Tom Fordi "Üksik mees". Kõik muu kahvatus sellest filmist saadud visuaalse ja vaimse elamuse kõrval.

VNP: Mida ootad aastalt 2011? Kas kuuleme veel Disko4000-st?

Piret: Siinkohal eelistan oma suu veel lukus hoida. Ettevalmistusi uueks aastaks olen aga teinud küll...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

LÕPPEVA AASTA OLULISEMAD UUDISED PIRET JÄRVISE KOHTA:

JAANUAR algas üllatava uudisega: nimelt pääses "Eesti Laulu" finaali kollektiiv Disko4000, millest keegi midagi näinud ega kuulnud polnud. Küll aga selgus, et selle bändi lauljatariks on Piret Järvis ja koosseisu kuuluvad veel Sander Loite, Paul Oja, Kallervo Karu.

Disko4000 jaoks algas kibekiire aeg: laul "Ei usu" vajas stuudios viimast lihvi ning anda tuli mitmeid intervjuusid, et kõigile uudishimulikele selgitada, mida bänd endast kujutab.

Kuid see polnud ainus üllatus, millega Piret lagedale tuli. Nimelt alustas ta 20. jaanuaril tööd majandusministeeriumis avalike suhete nõunikuna. Ta kandideeris ametikohale nii nagu teisedki tööotsijad ehk vastas tööotsingu portaalis üleval olnud kuulutusele.

Jaanuaris rääkis Järvis veel Gossip.ee-le moest ja stiiliga mängimisest, ajalehele Eesti Ekspress aga oma muusikaeelistuste kohta.

Portaali Publik.ee küsitluses, millise kuulsa naisega lugejad abielluda sooviksid, platseerus Piret viiendaks.

VEEBRUARIS tähistas Piret 26-ndat sünnipäeva, mille veetis koos oma perega ja hilisõhtul elas kaasa Paul Oja ja Kallervo Karu ühisesinemisele klubis Hollywood, Simpel Session 10 ametlikul afterparty'l.

Sõbrapäeval toimus Viru keskuses heategevuslik Ehtebasaar, kus enda disainitud ehteid müüsid Piret Järvis, Karolin Kuusik, Anu Välba, Liisi Eesmaa, Merle Liivak, Anu Saagim, Jevgeni Fokin, Martin Saar, Kalamari, Tanel Padar ja Hannaliisa Uusma.

Ehete hinnad olid 150-200 krooni. Heategevusse andsid teiste seas oma panuse ka Piret Järvise vanemad, kes ostsid Pireti disainitud kõrvarõngad. Pireti isa Enno Järvis ütles Vanilla Ninja Portaalile, et need on kingituseks Pireti Austraalias elavale õele.

Samal kuul juhtis Järvis Pärnu cool'imat lastepidu "24tundi Karaoke Star", osales telesarja "Elu veinimõisas" esitluspeol, keerutas plaate Tallinna kesklinna alternatiivmuusikaklubis Korter ning võitis Kroonika teadmistemängus Rolf Juniorit.

MÄRTSIS toimus kauaoodatud "Eesti Laulu" finaal, kus Disko4000 saavutas seitsmenda koha.

Piret tunnistas Vanilla Ninja Portaalile, et ei jäänud oma esitusega "Eesti Laulu" finaalis väga rahule, kuid kogemusena oli konkursil osalemine super.

Tema arvamus:

"Kahjuks ma ise oma esitusega rahule ei jäänud. Närvid võtsid võimust ja see pani põntsu vokaali kvaliteedile - liiga palju musti kohti tuli sisse. Samas muidugi olen 7. kohaga väga-väga rahul ja tänan kõiki, kes mulle ja Disko4000-le pöialt hoidsid!:) Samuti oli mul ümber ääretult tore tiim ja lõpp-kokkuvõttes oli "Eesti Laulu" selleaastane kogemus igati super."

Samuti jõudis märtsis esmakordselt ekraanile TV3 tõsielusari "Elu veinimõisas", Järvis oli külaliseks ETV "Ringvaates" ja "Terevisioonis", Star FM-is, Sky Plusis, vastas seltskonnaajakirja Kroonika lugejaküsimustele, külastas Kuldnõela galat ning andis intervjuu ajakirja Marie Claire aprillinumbrile.

APRILLIS toimus Silmalaseris kliendipäev, mille reklaamnäoks oli Piret.

Ta ise käis silmaoperatsioonil kolm aastat tagasi ja mainis toona Vanilla Ninja Portaalile, et oma esimesed prillid sai ta umbes kuuendas klassis. Hiljem eelistas ta kanda läätsesid.

Silmalaseri kodulehel kirjutas Piret: "Ma siiani mäletan seda esimest hetke, kui vaatasin operatsioonisaali suurt seierkella – esimest korda nägin neid suuri numbreid selgelt kui vesi. Ma olin tõesti rõõmus! Alustada oma päeva ilma ebamugava läätsede silma panemise rutiinita ning näha kõiki asju oma enda silmadega, selle nimel tasub seda operatsiooni teha. Silmalaseris meeldis mulle sõbralik suhtlus ja väga täpsed juhised arstide poolt. Kordagi ei tekkinud hetke, kus oleksin olnud segaduses või tekkinud hirm. Operatsioon ise oli tõesti valutu ja kiire, nagu mulle ka lubati."

MAIKUUS esines Järvis koos Disko4000 ja Aidesega Vabaduse väljakul toimunud heategevusüritusel "Aita mõelda suurelt". Ettekandele tuli kolm lugu, esimene neist oli "Eesti Laulu" finaali jõudnud pala "Ei usu".


Seltskonnaüritustest väisas lauljatar 21. mail viiulitrio Violina plaadiesitluspidu.

JUUNI alguses korraldas ajakiri Cosmopolitan filmi "Seks ja linn" teisele osale eellinastuse, kuhu oli kutsutud üle pooletuhande inimese, ka Piret Järvis.

Samuti rääkisid Piret ja Kalle videointervjuus Publikule oma suvest ning tõdesid, et pikemaid ühisreise kui Eesti lähiriikidesse nad teinud ei ole - enamasti on paar reisinud eraldi.

JUULIS rääkis Piret ajakirjale Anne&Stiil elust maal, kiites oma naabreid: "Me kõik oleme inimesed, keda ühendab maal elamisega kaasneva vaikuse ja rahu otsimine. Koos korraldame näiteks esoteerikaõhtuid, kuhu oleme kutsunud mõne põneva persooni loengut pidama. /.../ Olen hakanud lugema hoopis teistsugust kirjandust kui varem, süüvinud erinevatesse religiooniteooriatesse, psühholoogiasse jne. Naabrid on viinud mind rohkem kurssi ka veinikultuuriga, mis oli mulle varem suhteliselt tume maa."

Samuti külastas lauljatar Läti Positivus festivali, eeskätt inglise bändi Muse pärast.

AUGUSTI lõpus küsis VNP Piretilt, kuidas möödus tema suvi.

Vastus: "Võin vist öelda, et mul oli elu ilusaim suvi. Täis tugevaid emotsioone ja absoluutselt lõbusaid ettevõtmisi koos lähedaste ja sõpradega. Lisaks käisin päris paljudel muusikaüritustel ja festivalidel, kuulsin-nägin Muse'i ära. Raske on valida välja ühte ja ainsat sündmust, mis meelde jääb, sest tõesti see suvi oli justkui üks pidev ideaalsete hetkede jada.

Disko4000 materjali kallal sai samuti suve jooksul natuke nokitsetud ja eks näis, millal salvestama asume. Võtame asju vägagi rahulikult, ei näe põhjust tormamiseks. Iga asi omal ajal.:)"

SEPTEMBRIS rääkis Pireti elukaaslane Kallervo Karu Buduaarile, et Piretiga on tal loomulikult üheks suureks ühiseks huviks muusika, kuid mitte ainult. "Eks muusika tõepoolest domineerib huvide/hobide osakonnas, kuid oleme õppinud omavahel ka muust rääkima ning muude asjadega tegelema. Kooselu mõte vist ongi see, et teineteisest oma suurim huviobjekt teha. Nii on iga koos tehtud asi mõtestatud ja teadvustatud," rääkis ta.

NOVEMBRIS esitles Tallinn Fashion Weeki raames oma uut kollektsiooni kodumaine rõivabränd Tallinn Dolls. Moešõul astus teiste seas modellina üles Piret Järvis.

Portaal Publik kirjutas, et riieteproovimise käigus ründas disainer Karolin Kuusiku kodus Piretit kass Indi ja rikkus kleidi.

Just siis, kui Karolin oli Piretile selga aidanud moeshow kleidi, leidis kass Indi, et see võiks olla näiteks kardin, mille küljes rippuda.

"See kõik juhtus nii ootamatult, panime Piretile kleidi selga, ja järsku võttis Indi teisest toa nurgast hoogu ja ronis kribinal-krabinal mööda Pireti kleiti üles," rääkis Kuusik Publikule.

Kuna Indi annab juba keskmise kassi mõõdu välja, siis loomulikult kleit rebenes ja Karolin oli enne kollektsiooni esitlust ahastuses.

DETSEMBRI alguses võitsid Mairold Millert ja Liina Vahter saate "Tantsud tähtedega".

Oma endist tantsukaaslast Millertit oli õnnitlemas ka Piret Järvis, kinkides talle talvekülmapeletaja Jägermeistri.

Samuti saime detsembris teada, et Piret Järvis on Tartu Ülikoolis asunud õppima ajakirjandust ja suhtekorraldust.

"Kuna jätkan õppimist samal erialal, mis tal Concordias mõne aasta eest pooleli jäi, siis saan paljud oma eelnevast perioodist kogutud ainepunktid uude programmi üle tuua," ütles Piret.

See tähendab ühtlasi ka seda, et diplomi saamiseni peab ninjatüdruk veel vaid umbes poolteist aastat koolis käima.

2011. aastal jätkab Piret töö, õpingute ja loodetavasti ka Disko4000 lainel. Loodame, et tuleb ilus aasta!