teisipäev, 11. jaanuar 2011

MAARJA INTERVJUU RAADIOJAAMALE SKY PLUS

Maarja Meriste-Kivi oli täna, 11. jaanuaril peale kella üheksat hommikul külaliseks Sky Plusi Hommikuprogrammis.

Alustada tuli juttu ikka tavapärastel teemadel: kuidas hääldada tema esinejanime Marya Roxx, kui kaua ta on Ameerikas elanud ja miks ta sinna üldse läks. Kuna sellest on juba päris palju räägitud, liigume jutuga edasi.

Maarja elab koos abikaasa Renee ja tütre Dora-Liisaga kahetoalises "kõigi mugavustega" korteris. Majas on olemas tenniseväljakud, bassein, mullivann, jõusaal, laste mänguväljak.

Lauljatar ütles, et pooldaks väiksemat kodu ka siis kui rahaõnn naerataks, sest ei sooviks elada hiiglaslikus, paleemõõtmetega kodus.

Süüa teevad nad abikaasa Reneega kordamööda. "Minu jaoks on toidu valmistamine teine inspiratsiooniallikas," lausus Maarja. Eesti toidu igatsemise korral külastavad nad vene poode, kus küll kodumaist toitu pole, ent sealt leiab ukraina leiba ja Karumsi kohukesi.

Kontserttuure Euroopas lubab Maarja endale paar korda aastas, sest vastasel korral peaks ta lapsest liiga kaua eemal olema.

Teise Los Angeleses elava eesti lauljatari Kerli Kõivu kohta ütles endine Ninja, et pole temaga Ameerikas kokku puutunud. On teda näinud ainult aastaid tagasi, kui nad mõlemad "Laulukarusselli" võistlusel osalesid.

"Selles mõttes on tal vedanud, et tal on suur plaadifirma, aga eks sellel ole omad varjuküljed ja raskused," rääkis Maarja Kerlist. "Seal on väga palju artiste, kes n-ö riiulil seisavad- tehakse leping ära ja kõik, aga tal õnnestus vähemalt (plaat) välja anda, selles mõttes on lahe. Kuigi tal läks ka mitmeid aastaid. Ma hoian talle pöialt ja loodan, et tal läheb hästi. Oleks aeg, et rohkem eestlasi Eestimaa nime tuntuks teeksid."

Oma kurja imago kohta jagas Maarja selgitusi nii: "Eks see kuulub raskema muusika juurde, et väheke tõsisem peaks olema. Inimesed on pead kratsinud selle koha pealt - muidu olen selline "in your face" rokkar ja - alati mul on komme minna fännidega juttu rääkima oma t-särgi - ja plaadimüügiletti- inimesed on ehmatanud: sa oled nii sõbralik ja teistsugune kui me ette kujutasime."

Lisaks sellele on austajad üllatunud kuuldes, et alkoholi joob Maarja harva, vaid tähtpäevadel. "Inimestele on väga meeldinud, sest see on teistsugune- ei ole kohanud teist sellist rokimuusika viljelejat, kes üsna puhast elustiili viljeleb.. Ma toitun orgaanilisest toidust ja hoolin loodusest, keskkonnast... Natukene lillelaps ka sinna sekka."

Lauljatari sõnul avanes talle rokkmuusikaga tegelema asudes justkui teine maailm, sest teda ümbritsevad hästi huvitavad, inspireerivad inimesed ning fännid on sõbralikud. Roki- ja popifännide vahel on ta avastanud suuri erinevusi. Meenutades Vanilla Ninja aegu, ütles ta: "See oli tõesti mõnikord päris kole. Ma mäletan kui me vanasti esinesime, siis mingisugused tulid kakerdama lava peale ja ma pidin lihtsalt jalaga nad alla lükkama, sest see oli ebareaalne. Väga ebameeldiv oli. Kummaline tõesti - ja näiteks kui ma Eestis käin mõnikord Rabarockil või mingitel rokiüritustel, inimesed, mulle tundub, on vabamad, sõbralikumad ja tingimata ei pea joogised olema, et ennast hästi tunda. Kui ma lähen kuskile (öö)klubisse, see on uskumatu - okse siin ja seal, trügivad wc-järjekorras ette, mehed lähevad kaklema..."

Maarja soovitab inimestel rohkem rokiüritusi külastada ja sealolijatega suhelda.

Tema enda eesmärkideks on veel rohkem tuuritada ja loodab, et ta võib küll olla tänane alternatiiv, aga homme võib-olla juba mainstream.