pühapäev, 27. veebruar 2011

EUROVISIOONILE SÕIDAB GETTER JAANI

Tänavuse laulukonkursi "Eesti Laul" võitis 18-aastane Getter Jaani Sven Lõhmuse kirjutatud looga "Rockefeller Street" ning ta esindab ühtlasi ka Eestit mais Saksamaal Düsseldorfis toimuval 56. Eurovisioonil.

Hääletuse teises voorus valisid televaatajad Outloudzi loo "I Wanna Meet Bob Dylan" ja Getter Jaani laulu "Rockefeller Street" vahel. Rahvas valis võitjaks 62protsendise häälteenamusega Getter Jaani, Outloudz kogus 38% häältest. Teises voorus helistati 45 325 korral.

Esimeses voorus andsid lauludele hääli nii žürii kui ka televaatajad. Esimeses voorus helistasid televaatajad kokku 63 190 korral ja kõige enam anti hääli Getter Jaani poolt. Teiseks valis rahvas esimeses voorus Ithaka Maria ja kolmandaks Outloudzi.

Žürii lemmikuks sai 81 punktiga Orelipoiss. Žüriisse kuulusid Jaanus Nõgisto, Iiris Vesik, Erik Morna, Veronika Portsmuth, Jarek Kasar, Kristo Rajasaare, Hannaliisa Uusmaa, Siim Nestor, Peeter Vähi, Helen Sildna ja Ott Lepland. Neist andis maksimumpunktid Getterile vaid Peeter Vähi.

Žürii ja rahvahäälte tulemusel jagunesid ülejäänud kohad pärast esimest vooru järgmiselt:

3. "Valss" - Orelipoiss
4. "Don't Want Anything" - Jana Kask
5. "Hopa'pa-rei!" - Ithaka Maria
6. "Baby Had You" - Victoria
7. "Smile" - MID
8. "All & Now" - Rolf Roosalu
9. "Be My Saturday Night" - Noorkuu
10. "The Storm" - Mimicry

Muideks, Keit Triisa, kes laulis 2010. aastal tausta Lennale, oli sel aastal taustalauljaks Outloudzile ning saavutas seega teist aastat järjest teise koha.

Nokia kontserdimajas toimunud finaalkontserti ja samaaegset teleülekannet juhtisid Lenna Kuurmaa, Piret Järvis ja Ott Sepp.

Getter Jaani esindab lauluga "Rockefeller Street" Eestit 56. Eurovisiooni lauluvõistlusel Saksamaal, mis toimub 10.-14. mail 2011.

Allikas: ERR