esmaspäev, 21. märts 2011

"KORMORANE" VAATAS ESIMESTEL LINASTUSPÄEVADEL ÜLE 10 000 INIMESE

Rain Tolgi ja Andres Maimiku uut komöödiat "Kormoranid ehk Nahkpükse ei pesta" käis avanädalavahetusel vaatamas 10166 inimest. Film teenis 40266 € ehk 630026 krooni. See on kogu Eesti taasiseseisvusaja neljas avanädalavahetuse tulemus, jäädes alla filmidele "Nimed marmortahvlil", "Jan Uuspõld läheb Tartusse" ning "Lotte".

Teised sel aastal esilinastunud kodumaised mängufilmid ("Üks minu sõber", "Kirjad inglile", "Surniaiavahi tütar", "Rotilõks") on nelja peale kokku saanud siiani ligi 25 000 vaatajat.

"Kormoranid ehk Nahkpükse ei pesta" on must komöödia, mis räägib vanadest rokipeerudest, kes keelduvad kiiktoolides nurgas tiksumast, vaid tahavad iga hinna eest uuesti läbi lüüa.

Filmis mängivad Guido Kangur, Roman Baskin, Ene Järvis, Jüri Vlassov, Ester Pajusoo, Elina Pähklimägi, Harry Kõrvits, Enn Klooren ja paljud teised.

"Kormoranid" jookseb Tallinna, Tartu, Pärnu ja Narva ekraanidel.

Kogu tabel näeb välja järgmine:

1. "Kormoranid ehk Nahkpükse ei pesta" – 1.nädal
2. "Rango" – 3.nädal
3. "Karu Yogi (Yogi Bear)" – 1.nädal
4. "Maailma vallutamine: Lahing Los Angeles (World Invasion: Battle Los Angeles)" – 2.nädal
5. "Rapuntsel (Rapunzel)" – 9.nädal
6. "Jane Eyre" – 1.nädal
7. "Saatuse büroo (The Adjustment Bureau)" – 3.nädal

Võrdluseks: 2007. aasta oktoobris esilinastunud Lenna osalusega filmi "Kuhu põgenevad hinged" käis esimesel nädalavahetusel vaatamas 2778 inimest ja oli selle tulemusega kinotabelis uuena kolmandal kohal.