laupäev, 28. mai 2011

KATI LILLEBALLI ZÜRIIS

4. juunil kell 17 toimub Tallinnas, Raekoja platsil taas Lilleball.

Kui eelmisel aastal juhtisid üritust Mart Sander ja Katrin Siska, siis seekord on õhtujuhiks vaid Sander, küll aga on Siska Lilleballi žüriis.

"See on väga lahe ja lõhnav üritus, kus saab näha imeilusaid lilledest tehtud kleite. Need kleiditegijad on üle maailma tuntud!" kutsus Kati portaalis Publik kõiki Lilleballist osa võtma.

"Peale pikka töönädalat tahaks teinekord puhata ka, seega ma ei tea, kas jõuan Vanalinna Päevade teisi programme ka uurida. Aga kui hea ilm on, siis võtan ikka kava kätte ja käin ka teiste tegevusi kaemas!" lubab Siska.

Lilleball on suurejooneline üritus, mis toimub Tallinna Vanalinna päevadel juba teist korda. Üldse on Lilleballi korraldatud 13 aastat. Lilleball on lilleseadjate võistlus, millel osalejad valmistavad eluslilledest kleite. Teatraliseeritud show "Lillekleit" on ainulaadne ettevõtmine, mis kogunud populaarsust nii tallinlaste kui linna külaliste seas.

Konkursipäeva varahommikul hakkavad lilleseadjad ette valmistama lillekleite, et pärastlõunal neid publikule tutvustada. Igat lillekleiti tutvustatakse kolmeminutise teatraliseeritud etendusega. Pärast seda, kui kõiki kleite on publikule ja žüriile tutvustatud, suunduvad kõik lillekleitides modellid lavalt Raekoja platsile, kus iga huviline saab oma silmaga lähedalt imetleda seda unustamatut lühiajalist ilu.