pühapäev, 4. märts 2012

"EESTI LAULU" VÕITIS OTT LEPLAND, LENNA TEINE!

Õhtuleht kirjutab:

Laupäeva õhtul toimunud võistluse "Eesti Laul" pani rahvahääletuse tulemusel kinni Ott Lepland, kes sõidab mais Bakuus toimuvale Eurovisioni lauluvõistlusele.

Helistajate ja žürii häälte kokkulugemisel moodustus lõplik tabel, mille tulemusel võistlesid superfinaalis Lenna ja Ott. Teises voorus hääletas 46 670 inimest. Ott Lepland sai 67 häältest, Lenna 33 protsenti häältest.

"Tahaks loota, et see lugu erineb oluliselt teistest," sõnas Ott, kui temalt küsiti, mis võiks olla tema trump Bakuus.

Esitusi hinnanud žürii lemmikuks kujunesid Ott ja Lenna. Otile andsid 10 punkti näiteks žüriiliikmed Ivo Linna, Siim Nestor, Ines ja Koit Toome. Lenna sai maksimumi Hanna-Liina Võsalt, Toomas Punalt ja Ewert Sundjalt. Madis Aesma andis 10 punkti Tenfold Rabbitile.

Lenna arvates võis talle saatuslikuks saada hurmur Ott Leplandi fänniarmee: "Ma arvan, et need inimesed kes hääletavad on naised ja tüdrukud. Tüdrukud ikka hääletavad viis korda järjest ja meesterahvad ei ole nii aktiivsed telefoni haarama."

Lauljatar ei olnud pärast eilsete tulemuste väljakuulutamist kurvas tujus: "Väga hea tunne on. Kergendus, et läbi on närvipinge, et läbi on saade, et läbi on võistlus ja saab edasi liikuda!" Kolm olevat kohtuseadus.

Kaks korda võiduta jäänud Lenna tunnistab, et kindlasti võiks veel kord konkursist osa võtta: "Ma arvan, et kui mul on õige laul, siis miks mitte. Ei välista küll!"


Rahva ja žürii hääletuse edetabel:

1. Ott Lepland
2. Lenna
3. Tenfold Rabbit
4. POP Maniacs
5. Liis Lemsalu
6. Loss Paranoias
7. Birgit Õigemeel & Violina
8. August Hunt
9. Teele Viira
10. Traffic

Kokku hääletas esimeses voorus 49 000 inimest.

------------------------------------------------------------------

Oma Facebooki kontol kirjutas Lenna järgmist: "endiselt hea meel on olla naine.aitäh kõigile kes helistasid ja kaasa elasid ja toetasid!palju headust ja armastust jõudis minuni täna.kallistan"

Mihkel Raud postitas oma Facebooki kontole video ansambli Lenna esinemisest "Eesti Laulu" finaalis ning kirjutas: "Lenna Kuurmaa esitamas meie ühiselt kirjutatud laulu eilses "Eesti laulu" finaalis. Olen tema üle erakordselt uhke. Lenna (ning võrratu taustalaulja Maarja Aarma) olid meist ainsad, kes eile midagi reaalselt tegema pidid, sest reeglite kohaselt tuli kogu ülejäänud bänd fonogrammi pealt. Lubage kasutada võimalust ning tänada inimesi, kes meie numbri valmimisel suureks abiks olid: Jerker Eklund, Alar Suurna, Kristo Kotkas, Aku Louhimies, Pille Küngas, Tiit Pruuli, Taff ja kindlasti veel keegi(d), kes mul praegu lihtsalt ära ununes(id). Võib-olla kõlab see haleda eneseõigustusena, ent ma tunnen tegelikult teatavat kergendust, sest paaniline hirm tolle "dai pohh sa mees Eesti margi seal Bakuus täis teed"-stressi ees olnuks ühele 43-aastasele südamele ilmselt liigne koormus. Ansambel Lenna asub nüüd sügisel ilmuvat plaati ette valmistama. Aitäh veelkord kõigile!"


Fotod: Delfi