teisipäev, 3. aprill 2012

"VUOSAARI" LANGES SOOME KINOTABELIST VÄLJA

Aku Louhimiesi (43) lavastatud "Vuosaari" on Soome kinotabeli Top 20-st välja langenud. 

Oma esimesel ja teisel nädalavahetusel oli "Vuosaari" Soome kinodes vaadatavuselt kolmandal kohal, kusjuures raha teenis linateos kõige enam oma teisel nädalavahetusel.

Kokku veetis film, milles Lenna Kuurmaa kehastab eestlannat Viivit, põhjanaabrite kinotabelis kaheksa nädalat - kohtadel 3, 3, 4, 6, 7, 11, 14 ja 17. 

Nüüd on Lenna fännidel põhjust ka Eesti kinodesse minna, kuna eelmisel reedel esilinastus siin Eesti, Läti ja Valgevene ühisfilm "Üksik saar".

Filmi lavastaja ja üks stsenaristidest Peeter Simm (59) ütles esmaspäeval Raadio 2 saatele "Siin me oleme" antud intervjuus, et linateos võeti märtsi alguses Valgevene esilinastusel väga hästi vastu.

Esialgu pidi filmi nimeks saama "Kõige üksikum saar", kuid filoloog Vahur Laiapea (51) oli tegijatele öelnud, et sõna "kõige" tuleks eemaldada, sest see midagi ei lisa ja teeb pealkirja kohmakaks.

Stsenaarium kirjutati Riia kesklinna jaoks, ent kuna Lätist ei saadud piisavalt toetust, mindi üle Valgevene-variandile. Pool filmist võetigi 2010. aastal üles Valgevenes ja teine pool 2011. aastal Eestis ja Lätis.

Loodame, et see eestlastelegi meeldib. :)