neljapäev, 14. juuni 2012

ÕHTULEHE ARTIKKEL PIRETI UUEST SAATESARJAST



Piret Järvis ja Indrek Treufeldt reisivad terve suve projektirahade eest mööda Euroopat, et koguda materjali septembris ETV ekraanile jõudva saatesarja tarbeks.

Sarja eelarveks on 83 925 eurot ning raha saadi Riigikantseleilt. "Sarja tootmiseks korraldas avaliku konkursi Riigikantselei, mille võitis ERRi esitatud projekt," selgitab ERRi pressiesindaja Anneli Tõevere-Kaur Õhtulehe veebitoimetusele.

Tõevere-Kauri sõnul on sarja esialgne nimi "Killud ja klaver" (eelmise kuu lõpus oli saate pealkirjaks veel "27" - Ninjaportaal ) ning saatejuhid Piret Järvis ja Indrek Treufeldt käivad kahepeale ära kõigis Euroopa Liidu liikmesriikides.

"Lisaks kohalikule elule tutvustatakse igast riigist üht erilist ja vähe teada fakti või tahku näiteks majandusest, turismist, muusikatööstusest või muust, mis paika uutmoodi avab," ütleb ERRi pressiesindaja. "Saatesari peaks avardama meie teadmisi Euroopast, selgitades eri paikade kultuurilisi eripärasid."

"Pealtnägija" Facebooki lehelt võib näha pilte, millel Piret on Kreekas ja Küprosel. Kreekas Tessaalia piirkonnas asuvas Püha Eelkäija kloostris uuris ta, kui palju otsivad kreeklased majanduslikult keerulisel ajal tuge religioonist ja vaatas, kuidas nunnad mahepõllundust viljelevad. Küprosel käis Piret kala püüdmas ja rääkis kohalike erilisest suhtest veega.

(Tagasi kodumaale jõuavad Piret ja Indrek järgmisel nädalal - Ninjaportaal). 


Samal teemal: Järvis ja Treufeldt vallutavad Euroopat (01.06.2012)