esmaspäev, 16. juuli 2012

LENNA LUGES TEKSTI ANIMAFILMILE "JÄÄAEG 4"

Juulikuu alguses jõudis meie kinodesse ülipopulaarse "Jääaja" filmisarja uhiuus, järjekorras neljas osa. Taaskord annavad lustakatele tegelaskujudele hääled armastatud Eesti näitlejad.


Teiste seas luges multifilmile teksti Lenna Kuurmaa, tänu kellele sai hääle tiiger Shira. Ameerikas oli tiigri hääleks Jennifer Lopez. 

Lisaks eestikeelsele versioonile näidatakse kinodes ka vene- ja inglisekeelset versiooni. Tuhandete eestlaste lemmiktegelaste uutele seiklustele saab kaasa elada nii digitaalses 3D-formaadis, kui ka vana hea 35 mm filmilindi vahendusel.

Filmi tutvustus:

Meie lemmiktegelaste elu on veerenud vahepealsetel aastatel vaikselt oma rada, kuid vaikusest lugu pidav mammut Manny (Lembit Ulfsak) on pidanud viimasel ajal tegemist tegema oma murdeikka jõudnud tütrekese Virsiku kasvuraskustega. Kuid enne, kui isa ja tütar jõuavad hakata teineteisest üha kaugemale triivima, sekkub taas kord kõikvõimas loodus - sedapuhku kolossaalse maanihke näol, mille tulemusena tekkisid siia ilma erinevad kontinendid. Nimetatud maanihke tulemusena leiab Manny end järsku jääkamakalt, mis kiires tempos maismaast ning ühtlasi ka tema perekonnast kaugeneb. Õnneks on samale jääpangale lõksu jäänud ka tema vana sõber Diego (Ivo Uukkivi) ning muidugi ka aastatega üha laisemaks jääv laiskloom Sid (Anu Lamp) ühes oma vanaemaga, kelle Sidi perekond ühel hetkel kohale toimetas ja seejärel sedamaid hülgas.

Kui esmalt on meie sõprade esmaseks sooviks kojujõudmine, siis peatselt lisandub sellwele ka tuline soov ellu jääda, sest silmapiirile ilmub päästva rannajoone asemel hoopiski laev hambuni relvastatud piraatidega, kelle ninemeheks on armutu Kapten Kõht (Janek Joost). Nii muutubki esialgne soov koju tagasi jõuda korraga sootuks keerulisemaks. Ees ootavad peadpööritavad seiklused!

Lustakas animafilm "Jääaeg 4" on järgmiseks peatükiks filmisarjale, mille eelmised kolm osa on Eesti kinodesse aastate jooksul meelitanud kokku ei rohkem ega vähem, kui 420 841 kinokülastajat! Ühtlasi tähistab "Jääaja" neljas filmiseiklus omaette juubelit, sest möödub ju "Jääaja" esimese filmi kinodesse jõudmisest tänavu juba ümmarguselt 10 aastat.

Tegelased panid eesti keeles kõnelema Lembit Ulfsak, Anu Lamp, Ivo Uukkivi, Janek Joost, Evelin Võigemast, Kristjan Üksküla, Lenna Kuurmaa, Kärt Kross, Kati Ong ja Helene Vannari. Eestikeelse dublaaži produtsent Jette Aus, dublaažirežissöör Erki Aule. Film helindati stuudios Orbital Vox.

Orbital Vox Stuudiod Facebook`i lehel saab vaadata fotosid filmi esilinastusest