esmaspäev, 24. september 2012

EESTI ESITAS OSCARI-KANDIDAADID. KÕNE ALL OLID KA LENNA OSALUSEGA FILMID

Soome esitas hiljuti Oscari filmiauhinnale "Puhastuse", mille üheks tugevamaks konkurendiks oli enne otsuse langetamist "Vuosaari".

Nüüd on valiku teinud ka Eesti. Meie lootused on seekord Toomas Hussari komöödia "Seenelkäik" ja Ülo Pikkovi nukufilm "Keha mälu".

Valiku teinud komisjonil oli kõne all kuus filmi, millest kahes - "Täitsa lõpp" ja "Üksik saar" osales ka Lenna.

Oscari nominendid tehakse teatavaks 10. jaanuaril ning 85. Oscari-gala peetakse 24. veebruaril 2013.
  • "Seenelkäik" (Allfilm):
Poliitik Aadu Kägu sõidab koos abikaasa Viiviga metsa seeenele, et mainekampaaniast närve puhata. Nendega liitub juhuslik hääletaja, rahatu rokitäht Zäk, kes on jäänud peale suvetuuri Eestimaa kolgastesse tolknema. Vältides rahvarohkeid seenemetsi, kihutab seltskond umbropsu kuhugi pärapõrgusse, mis paistab metsik ja inimtühi. Samal ajal, kui kolmik avastab end metsa eksinuna, lahvatab meediaskandaal. Uuriv ajakirjandus kahtlustab, et poliitik Aadu Kägu on isiklikuks otstarbeks kuritarvitanud riigi raha. Algab võitlus au, elu ja surma peale nii metsas kui linnas…

Osades: Raivo E. Tamm, Juhan Ulfsak, Elina Reinold, Üllar Saaremäe, Hendrik Toompere jr jr., Hilje Murel, Elmo Nüganen, Mari-Liis Lill

  • "Keha mälu" (Eesti Nukufilm):
Keha mäletab rohkem kui me ette kujutada suudame, keha mäletab ka oma eelkäijate muret ja valu. Nii on igas kehas peidus kõik maailma lood. Meie keha kannab endas meie vanemate ja vanavanemate lugusid, nende eelkäijate ja eel-eelkäijate lugusid. Aga kui sügavale on võimalik oma keha mälestustes minna?