pühapäev, 9. september 2012

SAATE "27" AVAOSA: PIRET PROOVIS LÄTIS BOBIKELGUTAMIST

Reedel, 7. septembril näitas ETV Piret Järvise ja Indrek Treufeldti juhitud uue reisisaate "27" avaosa.

"Reisides võetakse ikka ette üks riik korraga, linn või küla. Kuid nõnda pole head võrdlusevõimalust, tundmust sellest, kuidas järgnevad piirid, kuidas idast saab lääs, põhjast lõuna. Kuidas tühjusest saab vilgas inimtegevus," rääkis Treufeldt uuest saatest.

Euroopa Liidu liikmesriike tutvustava saate teekonda alustati järgmiselt: Piret startis koos Andres Arro ja Andrus Rebasega Lätti, Indrek aga Tarmo Möldri ja Margus Malmiga Soome.



"Ma usun, et pole vähe neid eestlasi, kelle jaoks just Läti on olnud kõige esimene välismaa. Ja nii ka minu puhul. Veel enne kui piirid avanesid ja sai lõpuks Soome banaani ja roosa närimiskummi järele minna, pakkus välismaal maiustamise elevust just lätlaste kukekomm. Ja nii ongi meie lõunanaabril siiani natuke kukekommi maitse," pajatas Piret televaatajatele.



Järvis pakkis oma asjad lahti umbes 17 000 elanikuga Läti linnas Siguldas, mis võib eestlastele seostuda kahe asjaga: Sigulda keppidega ning bobikelgutamisega.



Piret vestles Siguldas kohaliku Supermani, 28-aastase skeletonisti Martins Dukursiga. Üheskoos prooviti ka bobikelgutamist, kiirusega 80 km/h:






















Saate avaosa saab vaadata siit.

Järgmine saade, alapealkirjaga "Pilvelt ja põllult" on ETV-s eetris reedel, 14. septembril kell 19:35 - siis jõuab Piret Leetu ning Indrek Rootsi.