reede, 7. september 2012

TÄNA LÄHEB EETRISSE UUS REISISAADE "27"


Alates tänasest hakkab reedeti ETV ekraanil jooksma reisisaade "27". Saatesarja käigus väisavad Piret Järvis ja Indrek Treufeldt Euroopa Liidu liikmesriike - kokku käiakse läbi 27 eri maad.

Järvis selgitas neljapäevases "Ringvaates", et tema osaks said peamiselt Ida-Euroopa maad ning Treufeldti külastada jäid Vana Euroopa riigid.

Piret reisis koos produtsendi Andres Arro ja operaatori Andrus Rebasega, läbides 34 päevaga 13 riiki ja umbes 10 000 kilomeetrit. Kogu reis võeti maikuu keskpaigast jaanipäevani ette autodega (Piret oli enda sõnul roolis "väga minimaalselt"), ainuke lend toimus Küprosele.

Piret Kreekas koos Eestist pärit nunnaga
"Me püüdsime leida igast riigist selliseid inimesi ja selliseid teemasid, mida võib-olla esimese hooga ei oskaks seostada just nende konkreetsete riikidega. Loomulikult see on keeruline - Euroopat me tunneme võrdlemisi hästi võrreldes teiste maailmajagudega. Aga eks me püüdsime leida seda, et millist väärtust eurooplased tänapäeval toodavad või tekitavad," rääkis Järvis.



Vaata Pireti intervjuud

Saatesarja "27" avaosa, alapealkirjaga "Kelgud ja rattad" ETV-s täna, 7. septembril kell 19:35! (Kordus kolmapäeval, 12. septembril kell 12:20).