esmaspäev, 12. november 2012

LENNA ESINEB PIMEDATE ÖÖDE FILMIFESTIVALI KONTSERTIDEL

Täna, 12. novembril sai alguse üle kahe nädala kestev Põhjamaade suurim filmisündmus, Tallinna Pimedate Ööde Filmifestival, mis toob publikuni ka filmimuusika kontserdid.

Eriti Heade Filmide Muusika Kontsert LUST FOR LIFE toob lavale Lenna Kuurmaa, Mihkel Raua ja Marten Kuninga. Kontserdil esitatavad palad on valitud solistide poolt hiigelpikast nimekirjast, mille on kokku pannud Tristan Priimägi.

"Eesti lavadel toimub filmimuusikaga seonduvalt suhteliselt palju kuid suunitlus või energia on kuidagi sama," räägib kontserdi üks korraldajatest Monoteatri juht Karl Kermes.

"Eesti Film 100 raames on olnud mitmeid kontserte, samuti on toimunud Vene filmimuusika kontserte ja see kõik on väga vahva. Eesti filmimuusika on väga hea ja armas ning lähinaabrite looming tekitab ka kahtlemata mõnusat nostalgiat. Meil aga on soov millegi tõsiselt rokkiva ja maailma avardava järele ning usume, et seekord teeme midagi uut ja täiesti teistsugust." Ettekandele tulevad lood David Lynchi, Quentin Tarantino, Sofia Coppola, Danny Boyle’i ning paljude teiste menukatest linateostest.

Lisaks heale ja kvaliteetsele meelelahutusele on kontserdil Kermese sõnul ka mõneti hariv ja silmaringi laiendav ülesanne. "Lavalt tulvavat muusikat saadavad suurel ekraanil jooksvad visuaalid, mis annavad põhjaliku informatsiooni kuuldava kohta ja loovad seosed, mis paljudel ehk puudu. Tihti teame lugu ja mäletame filmi, kuid mis täpselt ja kuskohast pärit on, ei pruugi meenuda. Teisisõnu, see on muusika nendest filmidest, kus sa ise oleksid tahtnud osaleda, kolme laulja esituses, kes filmikunsti kõrgelt hindavad, publikule, kellel on hea maitse," kirjeldab Kermes.

Artiste saadab Eesti virtuoosseimatest muusikutest koosnev saateansambel, kus musitseerivad Siim Aimla saksofonidel, Joel Rasmus Remmel klahvpillidel, Laur Joamets kitarril, Peedu Kass bassil, Ricardo Padilla perkussioonidel ja Reigo Ahven trummidel.

Kontserdid toimuvad:
20. novembril kell 19:00 Tartus Vanemuise Kontserdimajas
22. novembril kell 19:00 Tallinnas Vene Kultuurikeskuses.

Pileti hind kõigile 14€
Soodustusi ei ole
Igal sisenejal peab olema kehtiv pilet ka sülelapsel!

Uksed avatakse 18:00
Kontsert kestab 1h 30 minutit
Pildistamine/ filmimine ei ole lubatud

Link Piletilevi leheküljele