esmaspäev, 12. november 2012

LENNA: "MUSTA PORI NÄKKU" OLI KINDLASTI MU SELLE AASTA ERILISEMAID TEATRIELAMUSI

Laupäeval esietendus Tartus, Vanemuise suures majas Mihkel Raua romaanil baseeruv draamalavastus "Musta pori näkku". Oma muljeid etendusest jagas Õhtulehega Lenna Kuurmaa.

"Ühelt lavastuselt saada nii see, et ühel hetkel naerad laginal ja teisel muutud kurvaks ning mõtlikuks – see on juba suur asi," kiidab Lenna. "See on kindlasti mu selle aasta erilisemaid teatrielamusi."

"Kogu lavastus oli terviklik ja ladus," ütleb ta. "Mulle õudselt meeldis. Visuaalne lahendus, videoprojektsioonid, see oli õudselt kihvt. Ning muusikaosa meeldis mulle – balanss oli paigas. Saund oli nii hea!"

Lauljatar lisab, et lavalugu tegi talle ohtralt nalja, ehkki samas oli ka kurblikke hetki. Täpselt nagu Mihkel Raua raamatus endas. "Mõtlesin vaid, et kas siis saab vaataja kõigele pihta, kui ta raamatut ennast lugenud ei ole," arutleb Lenna. "Sattusin kuulama ka lavastaja Andres Noormetsa raadiointervjuud, kus ta ütles, et raamat on kohutavalt naljakas, aga selle nalja all on teine kiht, mis on kurb ja ängistav. Eks see lavastus ole ka selline." Lennale tegi rohkem nalja esimene vaatus, millega trupp kogu saalitäie publikut kohe pihku sai. "Tükk jooksis eriti hästi," kiidab Lenna, kes vaatas reedest kontrolletendust, mis ka näitleja Margus Jaanovitsi sõnul olla erakordselt hästi läinud.

Etenduse koduleht