esmaspäev, 7. jaanuar 2013

JÕGEVA LINNA JUUBELIAASTA ALGAS LENNA KUURMAA JA MÄRT AVANDI KONTSERDIGA

Möödunud reedel Jõgeva kultuurikesuses toimunud uusaastakontserdil "Öö valge on õnn" esinesid Lenna Kuurmaa ja Märt Avandi ning puhkpillikvintett Reval Wind. Kontsert juhatas sisse tänavuse aasta kui Jõgeva linna 75. juubeliaasta kultuurisündmuste sarja. Kuurmaa ja Avandi rääkisid kontserdi vahepaladena ka oma seostest Jõgevaga.

Märt Avandi märkis, et tal on koos Lenna Kuurmaga ja puhkpillikvintett Reval Windiga hea meel esineda kontserdil, mis on esimene kultuurisündmus aastal, mil tähistakse Jõgeva 75. sünnipäeva. Pöördudes publiku poole kiitis Avandi mitmekülgset Jõgeva kultuurielu ja nimetas üheks prestiižikamaks siinseks kultuurisündmuseks Alo Mattissenile pühendatud muusikapäevi, milles ta ka ise erinevates rollides on osalenud. "1999. aastal olin muusikapäevadel Grand Prixi võitnud Rapla gümnaasiumi ansambli "Nojahh" liige. Samas ansamblis laulis tänane Jõgeva abilinnapea Mihkel Kübar. Eelmise aasta muusikapäevadel kuulusin aga žürisse."

Lenna Kuurmaa sõnul on Jõgevaga seotud tema elukaaslane Robert Vaigla. "Jõgeval kasvas ja alustas muusikuteed tema isa basskitarrist Raul Vaigla ja siin elasid Rauli vanemad ja Roberti vanavanemad," lausus ta.

Traditsioonilise uusaastakontserdi avamisel võtsid sõna aastaringselt Jõgeva kultuurikeskuses resideeruv Jõluvana ja asutuse juhataja Airi Rütter, kes rõhutas, et nii jõuluajal kui ka aasta ülejäänud päevadel peetakse sageli kingitustest veelgi tähtsamaks head sõna, positiivset tähelepanu ja mõistmist.    

Jõgeva linnapea  Kalmer Lain tänas oma kõnes firmajuht Alari Päärenit ja teisigi ettevõtjaid, kes panustasid selleks, et uusaastaööl kaunistas Jõgevat suurejooneline ilutulestik. "Loodan, et 2013. aastal on nii sõnad kui ka teod head nii mõtetes, silma vaadates kui ka kätt pigistades," lausus Lain. Ta kutsus esitama kandidaate konkursile "Jõgeva Linna Aasta Tegu 2012". Selleks on võimalik täita ankteet Jõgeva kultuurikeskuses, Jõgeva linnaraamatukogus või veebilehel www.jogeva.ee.

Kontserdi lõpulaulu saatel kandsid folklooriselts Jõgevahepere neiud kultuurikeskuse saalist välja jõulurahutule, mis põles seal alates advendiajast. Piduliku tseremoonia ajal seisid kõik püsti.



Allikas: Jaan Lukas / Delfi
Fotod: Ants Prii / Delfi