laupäev, 2. märts 2013

OKSJONILT LENNA AUTO OSTNUD AHTO: "OTSUSTASIN, ET PAKUN SIIS ÜHE KORRA VEEL. HASART TULI SISSE!"

20. veebruari hommikul kell 10 City Motorsi Facebooki lehel käivitunud üheeurose alghinnaga enampakkumisel, kus läks müüki Lenna Kuurmaa hõbedane Renault Fluence Privilege, võitis Võrumaa noormees Ahto Roots, kes otsustas oksjonil osaleda kui raadiost reklaami kuulis.

"Paljudel tuttavatel on ka Renault ja neil on autod üpris kaua vastu pidanud, ei ole tulnud midagi erilist vahetada," põhjendas puidust mööblidetailide valmistajana töötav Ahto, miks oksjon teda peibutas. Oma osa mängis siiski ka see, et eelmise aasta aprillikuust on autot kasutanud armastatud lauljatar Lenna.

Enampakkumisse sekkus ta siis, kui hind oli kerkinud 12 000 euroni. Keskööks, mil oksjon unepausile läks, oli Ahto 15 200eurone pakkumine püsinud kaks ja pool tundi. Võitmiseks on aga vaja kolm tundi liidrina vastu pidada. Tema õnneks ei teinud keegi järgmise päeva varahommikul järelejäänud 29 minuti jooksul suuremat pakkumist. "Ma mõtlesin juba pärast 15 000eurost pakkumist, et enam ei paku. Aga siis pakuti mind üle ja ma otsustasin, et pakun siis ühe korra veel. Hasart tuli sisse!" ei salga Ahto. Ta usub, et viimane piir olnuks tema jaoks 16 000 eurot. "Auto tegelikku hinda arvestades olen väga rahul. Uuena on müügihind ju 7000 eurot kallim," kõrvutab ta. 10 kuud kasutatud auto, mis on koos Lennaga läbinud vaid 22 000 kilomeetrit, on noormehe meelest sama hästi kui uus. "Mul on praegu 1990. aasta auto. Mõtlesin selle peale, et kuna kütusekulud lähevad aina kõrgemaks, siis mõttekas on uus auto osta," selgitab Ahto, kes kavatseb sõiduki viieks aastaks liisida.

Lenna läheb lapse- ja autopuhkusele

City Motors korraldas kuulsuse autooksjoni kolmandat korda. 2010. aasta novembris müüdi 144 000 krooni eest Birgit Õigemeele kaks korda avariist läbi käinud Renault Mégane Coupé, mullu märtsis 11 600 euroga sama mudeliga Lenna eelmine sponsorauto.

Viimati sai Lenna oma käsutusse uue ruumika sõiduki, mis mahutas paremini esinemiskostüüme ja muusikainstrumente. "Meil oli kohe algselt plaanis, et aasta pärast paneme auto taas oksjonile," räägib Karit Sepp. Sedapuhku laulja asendusautot ei saa: "Seekord mitte, kuna Lenna võtab nüüd puhkust."

Kui kahel varasemal korral oksjonile pandud Mégane Coupé maksnuks uuena 18 000 eurot, siis tänavu müüdud Fluence Privilege 23 000 eurot. "Suurim erinevus seisneb selles, et Fluence on diiselmootoriga ning automaatkäigukastiga. Samuti on sel oma mudeliklassi tippvarustus. Sellest tulenevalt ka kõrgem hind," seletab Sepp.

"Täpset kuupäeva pole me küll kalendrisse paika pannud, kuid kuna toetame päris mitmeid avaliku elu tegelasi, siis suure tõenäosusega korraldame oksjoneid ka tulevikus," lisab ta. Firma on sõidukeid andnud näiteks Koit Toomele, Liisi Koiksonile, Uku Suvistele, Mart Sandrile ja Iirisele ning bändidele Ewert and The Two Dragons, Noorkuu ja Bedwetters.

Eelmisel oksjonil müüdud auto on juba maha kantud

Mullusel oksjoni võitjal Helena Ruudil jagus sõidurõõmu vaid üürikeseks, sest valge Renault Mégane Coupé, mille Lenna talle märtsi lõpul üle andis, sattus pool aastat hiljem avariisse. "Juhtus nii, et mulle sõideti ühel ristmikul külje pealt sisse. Viga ma ei saanud ja õnneks olin autos üksi. Selles mõttes läks hästi!" tänab Helena õnne.

"Auto sai aga nii palju kannatada, et kindlustus otsustas pärast City Motorsi hinnapakkumist, et selle taastamine pole ei majanduslikult ega tehniliselt mõistlik, nii et auto läks mahakandmisele."

Jalamehepõlve ei pidanud ta küll kaua pidama, sest soetas hiljuti uue auto.

"Ostu ma mitte mingil juhul ei kahetse. Olin selle autoga väga-väga rahul, mul ei olnud selle poole aasta jooksul ühtegi probleemi. Auto oli väga hästi hoitud ja heas korras. Teenindus oli ka äärmiselt meeldiv," kinnitab Helena.

Allikas: Õhtuleht