reede, 31. mai 2013

MAARJA: EESTISSE ON KUTSUTUD ESINEMA IGAL AASTAL, AGA VAREM POLE SOBIVAT PAKKUMIST TEHTUD

Maarja koos abikaasa Reneega ning laste
Angus Martini ja Dora-Liisaga
Artikkel Õhtulehest:

Endine ninjatüdruk Maarja Meriste-Kivi pole Eestis veel Marya Roxxi nime all esinenud. Suvel peaks ta nüüd tulema. Oma bändi on ta meelitanud tõelised hevimuusika raskekaallased. "Häid pillimehi on tegelikult kerge leida, sest rokiringkond on tihedalt seotud," avaldab lauljatar bändinipi.

Keegi ei kahtle, et Marya Roxxi trummar Vinny Appice on rokkmuusika ringkondades tuntud: ta on aastate jooksul teinud koostööd selliste rokkmuusika tähtedega nagu Black Sabbath, Dio, Heaven & Hell ning mänginud ka John Lennoniga, kui ise oli alles 16aastane lootustandev trummar. Marya Roxxi nime tema bändide nimistust Wikipedia lehelt siiski ei leia.

Ega kehvem mees ole ka bassivirtuoos James Lomenzo, kes on laval rokkinud Megadethi, White Lioni ja Black Label Societyga ning teinud koostööd ka Slashi (Guns`n` Roses) ja Ozzy Osbourne`iga (Black Sabbath).

Marya Roxxi saadab kitarril veel Brent Woods, kes on salvestanud plaate kunagise Led Zeppelini produtsendi Andy Johnsiga Eddie Van Haleni salastuudios ja jaganud seejärel lava Vince Neiliga.

Kutsutud on igal aastal

Lauljatari sõnul on häid pillimehi suhteliselt lihtne leida, kuna rokiringkond on tihedalt seotud ja väga tugev. Kõik pillimehed ongi leitud tuttavate kaudu. "Näiteks Vinny, Jamesi ja Brentiga sain tuttavaks trummar Brian Tichy kaudu," räägib Marya. "Brian mängis trumme minu viimasel albumil ja pidi ka Rock Summerile tulema, aga otsustas suveks hoopis Queensryche`iga tuuritama minna. Siis ta soovitaski oma head sõpra Vinnyt."

Maarja Meriste-Kivi pole Marya Roxxina Eesti pinnal kunagi varem esinenud. "Kutsutud on ikka igal aastal, aga varem pole sobivat pakkumist tehtud," tõdeb lauljatar ja lisab, et eks see bändiga ühest maailma otsast teise rändamine üks suur orgunnimine ole.

Nagu Youtube`ist näha, astub Marya Roxx enamasti üles lääneranniku rokiklubides. Halva mainega kohtades esinemist Maarja ei pelga, sest sai ju omal ajal Vanilla Ninjaga kõvasti "trenni" tehtud. "Pealegi ei tea kunagi, kes ja kus sind kuulama juhtub," märgib ta lootusrikkalt.

"Täiesti suvalises kohas võib sind tulla kuulama keegi, kes viib su karjääri uuele tasandile."

Lauljatarile meenub näiteks, kuidas ta sattus Walesis ühes väikeses kõrtsis kuulama kontserti, kus külalisesinejaks Robert Plant ja publiku seas mitmeid muusikaäri võtmetegelasi.

Tulevikku Eestis ei näe

Oma meeldejäävaimaks kontserdiks peab Marya festivali "Hard Rock Hell" Walesis 2009. aastal, kus ta esines pealaval täismajale. Lauljatarist sattus vaimustusse ajakirja Classic Rock kriitik, kes üllitas kontserti ülistava kiidulaulu.

Möödunud aastal võttis artist nimega Marya Roxx esinemistes aja maha, sest perre sündis teine laps.

Kuidas tulla kahe väikese lapsega toime võõras riigis, kus tugisüsteem vanavanemate ja teiste lähisugulaste näol puudub? Kuigi laste arv mullu kahekordistus, läheb elu Ameerikas Maarja sõnul üha kergemaks. "Seoses Dora-Liisa kooliga oleme leidnud häid tuttavaid, kes meeleldi vastu tulevad ja keda meie ka aitame," avaldab ta.

"Ja muidugi on meil vedanud vanavanematega, kes aeg-ajalt siia puhkusele tulevad ja aitavad samuti lapsi hoida."

Los Angelese eestlastega käivad Maarja ja tema elukaaslane Renee läbi nii tihti, kui Eesti Majas üritusi on. Ta ei tee saladust, et oma tulevikku ta Eestis ei näe. Ajakirjale Kroonika rääkis lauljatar, et presidendi üleskutse "Talendid koju" tundus talle tühisena, sest kes neid koos abikaasaga ikka elamispinna, töökoha ja sooja leivaga vastu võtaks.

Oma Eesti fännidele saadab Maarja alias Marya Roxx aga Los Angelesest tervisi. "Täna oli selline pilvine, kuid samas väga mõnus ilm – 29 kraadi! Vähemalt ei olnud liiga palav..."