laupäev, 25. jaanuar 2014

VNP 10. SÜNNIPÄEV!

Täna, 25. jaanuaril möödub 10 aastat Vanilla Ninja Portaali avamisest. Kuidas aeg küll lendab! :)

Vanad head ajad

Ninjaportaali avamise ajal oli Vanilla Ninja alustanud rahvusvahelise karjääriga: "Tough Enough" jõudis Soomes 11., Saksamaal 13., Austrias 16. ja Šveitsis 52. kohale.

Bändil olid sedavõrd tulihingelised fännid, et pidevalt Eesti- ja Saksamaa vahel reisinud Ninjasid ootasid kodumaal lennujaamas alati autogrammihuvilised, kes olid oma lemmikute tulekute ja minekute ajad kuidagiviisi välja peilinud. Suur fännibaas oli ansamblil ka Saksamaal, Austrias ning Šveitsis, kus tihti üles astuti.

Eestis esines Vanilla Ninja peale rahvusvahelise karjääri algust suhteliselt harva, aga kui see juhtus, siis võimsalt (Tallinna Lauluväljakul, Saku Suurhallis, Raekoja Platsil).

Esimene suurem šokk tabas fänne 2004. aastal kui Maarja jäi beebiootele ja otsustas bändist lahkuda. Hilisemad negatiivsed suurüllatused olid jamad produtsent David Brandesi ning ansambli kaubamärgiga.

Positiivsematest uudistest meenuvad kindlasti esinemised rahvusvahelistel lauluvõistlustel Eurovisioon, Viña del Mar ning Sopot, samuti sõit Iraaki ja loomulikult singlid-albumid-muusikavideod.

Kuigi bänd oli kodumaal ülipopulaarne, ei võidetud ühtegi Eesti Muusikaauhinda. Kaks Kuldset Plaati nad siiski said, kummalises erikategoorias Aasta Turvalisim Artist 2003 ja Aasta Raadiohitt ("Tough Enough"-  alles aastal 2006!). Samuti võitis Renee Meriste Aasta Popmuusika Edendaja auhinna- seda VN rahvusvahelise edu tõttu. Auhindu said ka Sven Lõhmus ja plaadifirma TopTen.

Peale Lenna soolokarjääri algust on lauljatar võitnud juba viis Eesti Muusikaauhinda ning kandideerib selle kuu lõpus veel kolmele. Lisaks on tal aastast 2010 Kuldne Plaat kategooriast Aasta Raadiohitt ("Sellel ööl", koostööst Violinaga).

Miks VNP-d vaja on?

Ninjaportaal on kümne aasta jooksul olnud kolmel eri aadressil, siinses blogikeskkonnas veidi üle kolme aasta.

Vahel küsitakse, miks seda lehekülge vaja on- Vanilla Ninjat enam ju ei eksisteeri. Aga kunagi ei tea, mis juhtuda võib! :) Ja endiste bändiliikmete tegemisi on vähemalt minul endiselt huvitav jälgida. Loomulikult ei ole lehe külastatavus kaugelt enam see, mis VN hiilgeaegadel, kuid niikaua kui veel leidub inimesi, kes on Lenna, Pireti, Katrini ja teiste tegemistest huvitatud, ei kao ka see leht.

Siinkohal sooviksingi tänada kõiki lugejaid ning Vanilla Ninja liikmeid ja nende lähedasi toreda koostöö eest nende aastate jooksul. :)

Rokime edasi! :)

Kristo