kolmapäev, 24. mai 2006

VANILLA NINJA TÄNASTES AJALEHTEDES

Kuidas serveerib ajakirjandus Ninjade eilset pressikonverentsi?
  •  Artikkel Eesti Päevalehest: 
Vanilla Ninja tõi Eesti poodidesse oma neljanda plaadi ja esineb tänavu Õllesummeri pealaval.

Nende kahe uudisega olid Ninja-tüdrukud eile Eesti ajakirjanike ees, pressikonverentsile ilmus sujuvalt ka paarkümmend teismelist tüdrukut, kes lootsid autogramme saada ning pildistasid Ninjade triot agaramaltki kui pressifotograafid.

Bändi neljas album "Love is War" on nende endi sõnul rokilikum - ehkki endiselt pop-rokk -, täiskasvanulikum, huvitavam ning palju-palju isiklikum kui senised. Nimelt oli esmakordselt tüdrukutel endilgi võimalus lugusid kirjutada, mida nad ka tegid. Suur osa lugudest räägib bändi viimasest väga raskest aastast, mil öeldi lahti senistest lepingutest ning alustati uutega. Ridade vahelt soovitati lugeda näiteks plaadi esimese laulu "Kingdom Burning Down" teksti. Seda nimetavad nad ka kogu bändi lemmiklooks.

Uus plaat on müügil rohkemates Euroopa riikides kui seni ning Saksamaal, Austrias ja Shveitsis on singel "Dangerzone" juba edetabelitesse pääsenud. "Tahaks katta kogu maailma," ütles Lenna muiates. Tüdrukud leiavad küll, et oleks juba aeg Euroopa-tuurile minna, kuid esialgu koidab paar suvist kontserti Eestis ning sügisel võib-olla tuur bändi "stardipaigas" Saksamaal ja Austrias.

Esimene võimalus neid Eestis näha on 9. juulil Õllesummeri pealaval, kuid bänd loodab Eestis suvel anda rohkem kui ühe kontserdi. Millal või kus toimub teine, on siiski praegu veel lahtine, kuid kindlasti ei tule see enne juulikuud. Mängida lubatakse seal nii värske plaadi lugusid kui ka vanu hitte, Õllesummer omalt poolt tõotab vägevat sõud.
  •  Artikkel SL Õhtulehest:
Vanilla Ninja andis välja uue plaadi "Love is War" ehk tõlkes "Armastus on sõda". Lisaks tegi bänd eile teatavaks, et esineb 9. juulil Tallinnas Õllesummeril.

19. mai 2005. Kiiev. Shveitsi esindav tüdrukutebänd Vanilla Ninja pabistab. Mõne hetke pärast on nad Eurovisioni poolfinaali laval, et kindlustada endale koht finaalis.

19. mai 2006. Saksamaa, Shveits ja Austria. Plaadipoodidesse jõuab Vanilla Ninja uus plaat. Lood sellel on suures osas sündinud bändiliikmete isiklikest elukogemustest.

Aastaga on tüdrukutega juhtunud palju: suvel seikles Piret Järvis põlevas Malaisias, Lenna Kuurmaa aga pidi Saksamaal hotellis kõhuvalust peaaegu otsad andma.

Triinu Kivilaan lahkus bändist, neidude teadmata lasi David Brandes Eestis müüki neli Vanilla Ninja plaati. Vanilla Ninja jäätis osutus mulluse suve üheks müüdumaks ja Kroonika kuulutas Piret Järvise aasta seksikaimaks naiseks. Suuremaid ja väiksemaid sündmusi jagus veelgi.

"See oli siiamaani meie kõige hullem aasta."

Kui näiteks plaadi esimest lugu "Kingdom Burning Down" ("Maha põlev kuningriik") kuulata, võib bändiliikmete sõnul selle ridade vahelt leida nii mõnegi vihje hullumeelseks kujunenud viimasele 12 kuule.

"See oli siiamaani meie kõige hullem aasta," võtab bändiliige Piret Järvis kõik juhtunu lakooniliselt kokku.

Mõttele võrrelda plaadi nimes armastust sõjaga tuli Lenna Kuurmaa. Viimasel ajal on palju räägitud Lenna väidetavast suhtest Slide-Fifty trummari Kallervo Karuga. Neiu küll kinnitab, et see on väljamõeldis.

Armastust on sõjaga võrreldud läbi aegade, kuid Vanilla Ninja liikmed ütlevad, et neile on see eriti tähenduslik. Tüdrukute rändav eluviis teeb raskeks nii sõprade kui ka kallimate hoidmise ehk siis nagu nad ise ütlevad: "Armastus ongi sõda."

Vanilla Ninjast saab Õllesummeri tõmbenumber

Ninjabänd astub üles Õllesummeri viimasel päeval. Tüdrukud lubavad võimalusel esitada kõik oma uue plaadi lood ja teada-tuntud vanu hitte. Kui võimalik, antakse sel suvel Eesti pinnal veel mõni kontsert.

Vanilla Ninja loodab enda kohta veidi uuenenud kõlaga ja suures osas tüdrukute endi kirjutatud lugudest koosnevat plaati müüa Hollandis, Belgias ja Luksemburgis. Seda lisaks senistele "koduturgudele", nagu Austria, Shveits, Saksamaa, Jaapan ja Poola. Lisaks antakse saksakeelsetes riikides hulganisti kontserte.
  •  Artikkel Postimehest:
Eile jõudis Eesti plaadilettidele Vanilla Ninja tuliuus album "Love is War". Tegemist on tüdrukutebändi esimese kauamängivaga, mis välja antud ülemaailmse plaadifirma EMI Capitol all.

Juba möödunud reedel jõudis plaat müüki Saksamaal, Austrias ja Shveitsis. Tüdrukute sõnul on tegemist väga isikliku materjaliga. "See on esimene kord, kui meil avanes võimalus ise lood kirjutada," tunnistab ninjatüdruk Piret Järvis. "Lisaks on see meie jaoks vanadest stampidest vabanemine ja uuema stiili katsetamine."

Plaadil kõlavad lood on paljuski inspireeritud bändi möödunud aasta tegemistest, juhtumistest ja emotsioonidest, mille hulgas esikohal kindlasti plaadifirma ja produtsentide vahetus.

Armastus on sõda

Viimast omamoodi sõdimiseks pidavad tüdrukud tunnistavad, et nii sündis ka plaadi pealkiri "Love is War" ("Armastus on sõda").

"Muidugi viitab pealkiri ka sellele, et meie kiire elutempo ja pidev kohvrite otsas elamine teeb sõprade ja armastuse hoidmisest paraja katsumuse," lisab Lenna Kuurmaa.

Uue plaadi üle on neiud nii õnnelikud, et esmalt ei suuda nad isegi välja mõelda, milline lugu neile endile uuest materjalist enim meeldib. Ühiselt leitakse siiski, et üks südamelähedasemaid palasid on plaadi avalugu "Kingdom Burning Down".

"Meie viimase aasta tegemistega kursis olijad oskavad ridade vahelt selle loo sõnumit otsida," salapäratseb Järvis. Üldiselt peavad aga Vanilla Ninja liikmed kogu plaati suureks õnnestumiseks.

Uute lugude päheõppimiseks annab ansambel fännidele aega üsna napilt, sest juba 9. juulil astuvad nad värske materjaliga üles Õllesummeril, olles festivali pea- ja ühtlasi viimane esineja.

Tüdrukud ise meeletut lavashow'd lubada ei julge, sest kontserti andma saabutakse otse Istanbulist.

Küll aga kinnitab Õllesummeri avalike suhete juht Raimond Kaljulaid, et show tuleb võimas. "Tüdrukute käsutuses on festivali pealava ehk Postimehe lava," selgitab ta. "Ja see on suvelavadest kindlasti üks suuremaid ning parima heli- ja valgustehnikaga."

Omalt poolt lubavad tüdrukud esitada pea kogu uue plaadi materjali ning pakkuda maiusena ka vanemaid hitte.

Tuur Euroopas

Samuti vihjavad neiud, et sel aastal tahaks nad kodumaal anda rohkem kui ühe kontserdi ja vaikselt mõeldakse ka Euroopa tuurile. Esialgu on aga kindlasti plaanis suured kontserdid Saksamaal, Shveitsis ja Austrias.

Veel enne kui fännide hord jõuab ninjad pressikonverentsil lämmatada, avaldavad tüdrukud siirast rõõmu ka äsja selgunud Eurovisiooni võidulaulu üle ning pakuvad, et tänavune valgete kostüümide paraad eurolaval on ehk just nende mullusest riietusest inspireeritud.