neljapäev, 4. detsember 2008

LENNA KUURMAA TÄITIS ÜHE OMA UNISTUSE: "UISUTADA PILVELÕHKUJATE VAHEL - TEHTUD!"

"Eemalolek ja reisimine on igas mõttes värskendav, mitte ainult õppimise koha pealt. Näiteks minule on väga paljud asjad teistmoodi paistma hakanud," mõtiskleb Ameerikasse näitlemisoskust täiendama sõitnud lauljatar Lenna Kuurmaa ja soovitab noortel välismaistest õppimisvõimalustest julgelt kinni haarata.

Oktoobris lahkus Lenna Kuurmaa (23) Ameerikasse, et New Yorgi TVI Actors Studios näitlemist õppida. Trend24 otsustas uurida, millega neiu siiani tegelnud ja kuidas õpingud kaugel maal lähevad. Sealse elu kohta on Lennal vaid häid sõnu öelda ja tegevust on nii palju, et kõike teha ei jõuagi! Oma tulevase koduna Lenna aga New Yorki ei näe – ütleb, et on pigem aru saanud, et Eestis on väga hea elada!

Hei, kuidas sul seal läheb?
Mul läheb väga hästi, tänan küsimast!

Räägi veidi oma elukohast, kus ja kellega elad?
Pesitsen Queensi linnaosas, mis on kahekümne minuti metrootee kaugusel Manhattani kesklinnast. Leidsin toa, mida üürida, sõbranna Hanna-Liina abiga. Elame siin tema korteris kolmekesi - mina, Hanna-Liina ja üks ameeriklanna Jessica.

Mille huvitavaga oled seni tegelenud? Kuulsin, et käisite Coldplay kontserdil?
Eks põhiline huvitav, millega tegelen, on ikka kool. Õpe on intensiivne ja ei jää väga aega muu jaoks. Väga põnev on. Aga üritan ikka nii palju näha kui võimalik. Ning tõepoolest jõudsin ära käia Coldplay kontserdil, keda soojendas Duffy. Väga super kontsert oli, megaelamus! Maailmatase. Chris suutis inimestega tekitada väga intiimse, lähedase ning sooja kontakti, kuigi hall mahutas ligi 20 000 inimest.

Ameerikas on võimalusi näha ja teha ilmselt oluliselt rohkem kui Eestis. Kui tihe on sinu päevakava? Millised plaanid järgmisteks nädalateks on?
Käisin paar päeva tagasi vaatamas Broadwayl Arthur Milleri etendust "All My Sons", kus tegid kaasa sellised näitlejad: John Lithgow, Dianne Wiest, Patrick Wilson, Katie Holmes jt. Väga huvitav oli. Tehniline tase oli väga kõrge, soundi-ja lavaefektid. Tükk oli sügav draama, mulle väga meeldis. Mis ma veel teinud olen - kinos palju käinud. Väga paljud head filmid, mis siin on, ei jõuagi kunagi Eestisse. Millest on kahju. Aga õnneks on meil internet! Aaa, ja siis käisin MTV Rockband Live seerial, seal esinesid Panic at the Disco, Plain White T-s ja Dashboard Conffesional.

Milline näeb üldse välja sinu tavaline päev?
Ärkan, õpin koolitundide jaoks oma tekste või muud sellist, tegelen oma stseenidega. Käin teatris, kinos, kontserdil kui aega peaks olema, lähen kooli ja õhtul enne magamaminekut teen veel koolitööd.

Mis on see, mida kindlasti New Yorgis näha tahtsid - oled jõudnud soovi ellu viia?
Uisutada kesklinnas pilvelõhkujate vahel - tehtud!

Mis on sinu lemmik koht NY-is?
Hmm...Columbus Circle vist. Union Square meeldib ka ja Central Park.

Kuidas su kool, kus sa õpid, erineb Eesti koolidest?
Vot ma ei tea, sest ma pole Eesti näitekoolides käinud. Aga arvan, et on päris erinev lähenemine.

Milliseid huvitavaid loenguid seal on?
Kõike!

Aga sinu enda senine lemmikaine?
Scene study. Ehk siis kuidas tehniliselt stseen üles ehitada. Ja siis tuleb stseen ette mängida, see on mu lemmik. Teine lemmik on basic acting ja kolmas improvisatsioon.

Kuidas sealne hindamissüsteem toimib?
Hindeid ei panda. Saad kiita kui oled hea. Minul on siiani väga hästi läinud.

Mida soovitaksid neile, kes mõtlevad väljapoole Eestit õppima minna kuid pole seni jõudnud või julenud?
Muidugi minge! Võimalusi on igasuguseid. Eemalolek ja reisimine on igas mõttes värskendav, mitte ainult õppimise koha pealt, näiteks minule on väga paljud asjad teistmoodi paistma hakanud. Eestis on hea elada! Korra ära käia, vaadata kuidas mujal elatakse, mismoodi mujal tööd tehakse, kuidas inimesed käituvad, nende maneerid ja muu selline, see on väga huvitav!

Kas tunned end nüüd ka näitlejana kindlamana? Tajud, et oleksid võinud seni mängitud rollides mida ehk teistmoodi teha?
Eks ikka. Võibolla mitte teistmoodi teha, aga nüüd näen rohkem lähenemisvõimalusi ja oskan teistmoodi vaadata sellele, mida olen teinud. Tunnen end kindlamalt küll või noh, julgemalt pigem.

Paljud lauljad mängivad ka muusikalides, oled sellele mõelnud? Milline roll sulle kõige paremini sobiks?
Muusikal pole mu kirg. Miks mitte proovida ära ja teha kaasa mõnes huvitavas tükis, mind aga tõmbab rohkem film ja draama.

Kui palju suhtled NY-is elavate eestlastega?
Suhtleme ikka, paljud on väga abivalmid olnud. Just alguses kui siia jõudsin, sain öömaja heade inimeste juures, kes olid nõus aitama. Oleme käinud koos väljas, nädalavahetustel uisutamas jne.

Kas oled leidnud seal võimalusi ka raha teenida?
Ei ole. Kui tööviisat pole, siis tööd ei tee. Mina olen siin kui õpilane, esialgu. Eks näis, mis mõtted paari kuu pärast valdavad.

Kuidas koduigatsusega toime tuled?
Tulen toime. Aeg läheb teadupärast lennates!

Palju on sul seal olles olnud võimalust oma lauluoskust näidata?
Paaris koolitunnis ja korra esinesin ka Eesti Majas koos Kristjan Randaluga ühel üritusel.

Sinu seni suurim üllatus NY-is? Mis on kõige raskem ja mis sulle selle suure linna juures meeldib?
Kool oli alguses raske, kartsin eksida, valesti aru saada, vigu teha. Aga mida aeg edasi, seda vabamalt ma end laval tunnen. Barjäär on ületatud. Praegu pole midagi ületamatut.

Loodame, et Vanilla Ninja ikka edasi tegutseb, kas on oodata uut materjali või esinemisi?
Detsembri alguses esineme Moskvas, Tallinna Linna Päevadel. Tahaks loota, et saame jätkata.

Millised sinu tulevikuplaanid on, palju sind tulevikus kodumaal näha võib?
Tulevikuplaane ei säti pikalt ette. Eks näis, kuis tuuled puhuvad …

Kas sind jõulude ajal Eestis ka näha saab?
NO99 teatrilaval saab mind näha ja eks mujal kuuleb ja näeb ka. Tahan palju aega perega veeta, sest pikk eemalolek on pannud igatsema asju, mis muidu nii tavalised ja igapäevased tundusid. Ning inimesi, kes iseenesestmõistetavalt mu kõrval seisid … ometigi on nad kõige olulisemad.

Mida sooviksid lugejatele?
Ilusat talveaega ja et inimesed ei unustaks tunda rõõmus pisiasjadest. Ja et me oskaks väärtustada, seda kõike, mis meil tegelikult olemas on.