neljapäev, 5. veebruar 2009

PIRET JÄRVIS OSALEB KONKURSIL "EESTI LAUL 2009"

Juba sel laupäeval näeb televaataja laulukonkursi "Eesti laul" esimeses otsesaates laval ka Piret Järvist, kes seekord astub üles kitarrimängijana Ithaka Maria laulus "One Last Dance", kirjutab Õhtuleht.

Vaatamata oma noorusele on Piret juba kogenud euroartist. Esimest korda oli ta Vanilla Ninjaga eurolaval juba 2003. aastal lauluga "Club Kung-Fu", tookord olid ninjad publikulemmikud, kuid karm rahvusvaheline žürii jättis nad eestimaalaste pettumuseks Riiga sõidust ilma.

Ninjad sellest päid norgu ei lasknud ja juba õige pea olid nad komeedina saksakeelsete maade edetabelite tippudes ning esindasid 2005. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel hoopis Šveitsi lauluga "Cool Vibes".

Kolmas kord oli Piret taas eurolaval 2 aastat tagasi, Vanilla Ninja võistluslaulu nimi oli siis "Birds Of Peace".

Peale Pireti on Ithaka Mariaga laval teisigi kogenud eurolauljaid ja -muusikuid. Taustalaulja Marilin Kongole kirjutas 2007. aastal laulu Eesti kõige kõvem eurohelilooja Ivar Must ise ("Be 1st" sai toona rahvuslikus voorus 8-nda koha).

Trummar Kallervo Karu oli aga 2004. aastal eurolaval koos praeguseks Eesti edukaimaks popartistiks tõusnud Kerli Kõivuga.

Veel on Ithaka Maria taustalauljana laval tõusev täht Marvi Vallaste, kes on laiemale telepublikule tuttav ka Kanal 2-e ilmatüdrukuna.

Ithaka Maria koos Pireti, Marilini, Marvi ja teistega astub 7. veebruaril lavale järjekorras 9ndana.

Laulu "One Last Dance", mille sõnad on kirjutanud Maarja Meriste-Kivi ja viisi Pearu Paulus, Ilmar Laisaar ning Alar Kotkas, saab kuulata siit.