esmaspäev, 9. märts 2009

PIRETI EUROMULJED

Piret Järvis kirjutas portaalis TopTop.ee põhjalikult oma "Eesti Laul 2009" muljetest.

Siin mõned tema tsitaadid:


* "Olgugi, et pean Eurovisiooni lauluvõistlust natuke iganenuks ja enam mitte niivõrd laulu- ja muusikaürituseks kui et komöödiateatrietenduseks, on võistlusmoment kas siis kohalikul- või Euroopatasandil, pluss kogu muu kirev möll asja ümber, siiski meeldivalt närvekõditavad ja lõbu pakkuvad."

* "Mina leian, et kui üldse žüriisüsteemi rakendada, siis oleks mõistlikum kaasata asjasse eelarvamustevabad välismaalased. Nii nagu seda Juhan Paadamgi korduvalt ja üsna edukalt teha tavatses.

Siin võib jällegi vaielda selle üle, et kui nüüd on meil "Eesti Laul" ja kõik on ainult Eesti värk, siis ei peaks mitte midagi ega kedagi juurde importima. Aga kui me taotleme siiski maksimaalset objektiivsust ja tahame, et värske silm ja kõrv meie laulunoosi hindaks, siis võiks selle väikese ohverduse siiski teha."

* "Sandrale ja Urban Symphonyle soovin südamest edu. Potensiaali suurel eurobüünel sellel lool kindlasti on ja tõeliselt meeldiv on see, et Moskvasse sõidab eestikeelne laul. Sandra oma nunnu nukupilgu ja suurepärase häälematerjaliga võib täiesti vabalt Eurovisiooni sõpradel südame alt soojaks võtta."

* See, et ma uues Eesti muusikavideos figureerin [Ithaka-Maria euroloo videos - VNP] selgus mulle endale üsna ootamatult ja alles üks päev enne video valmimist. Antud kaadrid said filmitud Ithaka Maria laulusaatepartneri Evelyn Mikomägile kuuluvas XL-stuudios ja algselt oli plaan kasutada antud materjali ainult "Eesti Laulu" taustaekraanidel. Kuna aga kokku sai palju lahedaid kaadreid, siis otsustati lõpuks ikkagi terve muusikavideo neist kokku lõigata."

Pireti täispikka artiklit saad lugeda siit.