kolmapäev, 14. aprill 2010

EESTI KUULSUSED HÄVITASID SADU LIITREID VEINE

Seekordses TV3 saates "Elu veinimõisas" pandi eesti staarid hävitustööd tegema, kirjutab Elu24.

Lõuna-Prantsusmaa veinimõisas panevad end proovile Alari Kivisaar, Rolf Roosalu, Piret Järvis, Ines ja Zenja Fokin.

Hommikulauas peetud vestlusel avaldas Alari arvamust, et absoluutselt igal inimesel on anne ning võib sellega edukaks saada, kui vaid vaeva näeb.

Eestlased said kiita eelmise päeva võõrustamise eest. Erilise kiituse said sommeljee ametis olnud Zenja ning Piret omavalmistatud magustoidu eest.

Staare ootas ees veinikoolitus. Zenja leidis enda kõrval istumas kõige suurema peavalu Alari, kes polnud millegagi rahul ning kellele vein üldse ei meeldigi. Ines hindas seda, et neid õpetati märkama lõhnasid ja tähele panema maitseid.

Päeva teine pool pani eesti kuulsused hävitustööd tegema - labor oli vaja korda seada ning selleks vanad veinid välja visata. Paljud neist pudelitest olid kallite veinide näidised, et mõisa veinimeistrid parimad välja valiks.

Alarile oli see kõige kergem, sest tal pole veiniga hingelist sidet nagu mõnedel teistel. "Seal oli sadu liitreid veine. Kalleid, ilusates pudelites, ja me lihtsalt viskasime need minema," ütles Alari.

Ei kulunud palju aega, kuni eestlased aru said, et paljud hävitamisele mõeldud veinidest kõlbavad veel juua ning "päästsid" nii mõnedki eksemplarid.

P.S. Seekordses osas näidati ka Piretit tervisejooksu tegemas. Tubli!:)