kolmapäev, 14. aprill 2010

TUHALA NÕIAKAEVU KAITSEKS LOODI "NÕIAKAEVU LOITS"

Mitmete muusikute toetusel sünnib veel üks üritus Tuhala nõiakaevu kaitseks – helilooja Urmas Sisaski loodud ning laulja Karl Madise algatusel teoks tehtud uue laulu "Nõiakaevu loits" salvestamine ning avalikkuse ette toomine, teatab ERR.

Laul saab üleni linti ning avaldamiskõlblikuks täna keskööks. Karl Madise algatusel on kohal pillimehed tema ansamblist Karavan, lauljaid tuleb aga kokku 11 – viis mees- ja kuus naissolisti. Ettekanne tehakse umbes samas laadis, nagu omal ajal sündis Alo Mattiiseni vabaduslaulu "Ei ole üksi ükski maa" (1987) legendiks saanud esitus.

Kui täna õhtuks on USA-st lindistatuna saabunud ka Kerli Kõivu partii, on kogu "Nõiakaevu loitsu" solistidena osalemas järgmised lauljad: Karl Madis, Lea Liitmaa, Birgit Õigemeel, Lenna Kuurmaa, Marvi Vallaste, Birgit Varjun, Kerli Kõiv, Kristjan Kasearu, Koit Toome, Uku Suviste, Ott Lepland, veel TTÜ meeskoori mehed, Ellerheina tütarlastekoori tüdrukud ning kaks tuntud räpparit, Päär Pärenson ehk J.O.C. ja Henry Kõrvits ehk Genka.

Seade on teinud Urmas Sisask koos ansambliga Karavan.