kolmapäev, 29. detsember 2010

MAARJA RAADIO 2-S

Täiendatud 30. detsembril

Maarja Meriste-Kivi on Eestis ning andis kolmapäeval, 29. detsembril kell 14 intervjuu Raadio 2 saatele "Raadio KAOS".

Saatetundi alustati lauljatari loo "Boneyard" mängimisega. Seejärel jätkati "Aastahiti" viktoriiniga: Marya Roxx versus saatejuhid Maris Uusna ja Tõnu Pedaru. Küsimusi Eesti suurima muusikaküsitluse ajaloo kohta esitas neile Erik Morna. (Maarja tunnistas, et ei ole "Aastahiti" küsitlusest kunagi osa võtnud).

MIKS MAARJA JUST AMEERIKASSE KOLIS?

Maarja on koos abikaasa Renee ja tütre Dora-Liisaga elanud päiksepaistelises Los Angeleses, täpsemalt Woodland Hillsis "pere-ja hipielu" neli aastat.

Sinna koliti seetõttu, et muusikaprodutsent Kevin Shirley'le meeldisid Maarja laulud, mis eestlanna talle saatis ja kutsus ta L.A.-sse salvestama. Sellest ajast on Meristed Ameerikasse pidama jäänud.

"On väga palju inimesi kes minusse usuvad, alates Kevin Shirley'st kuni nende muusikuteni kes minuga koostööd on teinud ja ka praegu tuuridel käivad. See annab jõudu, see on minu suur unistus ja ma arvan, et unistada tasub alati ja selle nimel tegutseda veel enam," ütles lauljatar.

Abistajatena lisas Maarja ka oma venna, kes on olnud tuuril lausa tema roadie'ks. "Samamoodi on ka ühest fännist saanud väga hea sõber mulle Inglismaal, kes korraldab minu merchandise'i tuuridel, tegeleb minu webpage'i ja kõikide asjadega. See on ainult selle tõttu, et ta usub ja talle meeldib see, mida me teeme ja me oleme selletõttu väga headeks sõpradeks saanud."

DORA-LIISA

Kuueaastane Dora-Liis käib Topanga mägedes asuvas eelkoolis: "Seal koolis kus ta käib, on eelkool väga sarnane 1.-6. klassi õpilaste päevaplaanile," selgitas Maarja.

Koolis räägitakse Martin Luther Kingist, õpitakse oma presidentidest kuni üleüldiste hädadeni: näiteks Haiti maavärina ajal tehti korjandus ning jõulude ajal käisid lapsed kohalikele kodututele toitu viimas.

"Me tahame, et meie tütar kasvaks eestimeelseks ja eestikeelseks. Los Angelese Eesti Majas toimub väga vahvaid üritusi lastele: emadepäevakontserdid, jõulukontserdid- Dora-Liisa just esines seal- ja on ka väikene Eesti Kool, kus nad räägivad eesti keeles värvidest, kuidas kirjutada teatud sõnu ja... selline ühislaulmine ja kaera-jaani tantsimine."

Kodus räägivad Maarja ja Renee lapsega kohati "segapudrukeeles" (nii eesti kui inglise), kuid nad proovivad seda vältida.

Kodumaale Eestisse jõudes hakkab Dora-Liisa aga automaatselt ainult eesti keeles rääkima. "Väga huvitav laps," märkis Maarja.

Tüdruk on muideks väga suur ansambli KISS fänn.

EESTLASTEGA L.A.-S ERITI KOKKU EI PUUTU

Samuti Los Angeleses elavat Kerli Kõivu pole Maarja kohanud ning lisas, et esimesed aastad ei näinud nad L.A.-s mitte ühtegi eestlast. Siis sattusid Meristed juhuslikult ühe eestlasega kokku loodustoodete poes "Trader Joe's".

"Trader Joe's" ja "Whole Foods" ongi põhilised kohad, kust Meristed oma toidukraami ostavad, sest Ameerikasse kolides otsustasid nad mitte sealse masskultuuriga kaasa minna ning eelistada hoopis orgaanilist toitu. Energiat on rohkem ja Dora-Liisal ei esine enam varasemaid allergiaid, rääkis Maarja, kellele meeldib väga taimetoit, kuid sööb ka liha.

EESTIS KAKS KORDA AASTAS

Eestis käivad Maarja, Renee ja Dora-Liisa kaks korda aastas: suvel ja talvel, kuid esinemisplaane endisel Ninjal siin veel pole.

Kuuldes, et Tšiilis tehti Vanilla Ninja liikmetele oma nukud, naeris Maarja: "Kas need on nagu voodoo nukud või?".

Tema selgitusel Vanilla Ninjast lahkumine endaga tüli ei toonud, olid vaid "erinevad arusaamad muusikast."

Intervjuud saab kuulata siit (vali kolmapäev, 29. detsember, saade Raadio KAOS, kell 14).