pühapäev, 20. veebruar 2011

SELGUSID KÕIK "EESTI LAULU" FINALISTID

Laupäeva õhtul selgusid kõik "Eesti Laul 2011" finaalis osalejad, kui teisest poolifinaalist pääsesid edasi lõppvõistlusele Orelipoiss, Ithaka Maria, MID, Rolf Roosalu ja Mimicry, teatab ERR.

Finaalis pakuvad neile konkurentsi esimesest poolfinaalist edasi pääsenud Getter Jaani, Jana Kask, Noorkuu, Outloudz ja Victoria.

Nagu esimeseski poolfinaalis, selgitati ka ülejäänud finalistid välja nii žürii kui ka rahva häältega ning avaldati juhuslikus järjekorras, mitte häälte arvu järgi. Žürii valik ühtis lõpliku tulemusega.

11-liikmelisse žüriisse kuulusid Tõnis Kahu, Valner Valme, Ines, Owe Petersell, Olav Osolin, Mare Väljataga, Birgit Õigemeel, Tauno Aints, Leen Kadakas, Karel Kattai ja Raul Vaigla.

Finaalist jäid seekord välja Sõpruse puiestee ja Merili Varik, Shirubi Ikazuchi, Sofia Rubina ning Tiiu Kiik.

Teises poolfinaalis osales vaid üheksa laulu, sest Eesti Laulu korraldajad otsustasid kõrvaldada konkursilt Uku Suviste loo "Jagatud öö", kuna selle sõnad on avaldatud ennetähtaegselt ehk enne möödunud aasta 1. septembrit.

Saksamaale Düsseldorfi Eurovisiooni lauluvõistlusele Eestit esindama sõitev artist või kollektiiv selgitatakse välja finaalsaates, mis toimub Nokia kontserdimajas nädala pärast. Finaali esinemisjärjekord selgub pühapäeval toimuval loosimisel.

Finaali saatejuhid on Ott Sepp, Lenna Kuurmaa ja Piret Järvis.