laupäev, 31. detsember 2011

PIRET JÄRVISE 2011

Piret Järvise 2011. aasta oli kahtlemata teletöö rohke. Juhtis ETV saateid "2011", "Pealtnägija", "Õnnelik lõpp" ning oli laulukonkursi "Eesti Laul 2011" üks juhtidest. Samuti edastas ta Eesti punktid Eurovisiooni lauluvõistluse finaalis ja osales TV3 sarjas "Unistuste agentuur".

Tema häält kuulis suvel ka raadio Uuno hommikuprogrammis.

Õnneks pole Piret muusikategemistki unustanud - kirjutas ta ju laulusõnad Nick Van Eede`le, Käsmus toimunud kaheksakümnendate suurkontserdi "Power of the 80s" tarbeks, samuti oli ta üks Küttebändi loo "Feel The Heat" autoritest ja tegi häält Shelton San`i albumil.

Täpsem kokkuvõte tema aastast:

JAANUAR
  • Kuna jaanuar algas Eestis euro kasutuselevõtuga, päris Ninjaportaal 2. jaanuaril Piretilt, mis oli tema esimeseks euro-ostuks.
"Minu esimesteks euro-väljaminekuteks olid liuväljapiletid ja uisulaenutus täna hommikul," vastas Piret.
  • Viiendal jaanuaril külastas ta Kallervoga "Aastahiti" galat
  • 28. jaanuaril olid Piret ja Lenna külalisteks ETV otsesaates "Ringvaade", rääkides konkursist "Eesti Laul 2011".
  • Kuu viimasel päeval andis Järvis intervjuu Raadio 2 saatele "Siin me oleme". Juttu tehti Vanilla Ninja hiilgeaegadest, Pireti huvist esoteerikakirjanduse vastu ning pulmadest.
"Võib-olla see kõlab kummaliselt, aga ma üldse, mitte kunagi ei ole unistanud traditsioonilisest pulmapeost ja klassikalisest pulmast," pajatas muusik. "Küsitakse tihti, et millal siis tuleb see pidu, aga ma ei taha üldse sellist asja, et valge kleit selga, suur seltskond sugulasi ja sõpru kokku ja siis tuleb Õnnepaleest tellitud mees, keda meie ei tunne ja kes meid ei tunne ja siis tuleb räägib juttu, mida ta räägib iga päev vähemalt kümnele teisele paarile - see ei ole minu jaoks üldse romantiline. Ma olen viimasel ajal selle peale ka palju mõelnud, et pulm või abiellumine iseenesest ei ole väga romantiline asi. Tema eesmärk siin läänemaailmas ju ei ole midagi romantilist, see on pigem selline materiaalne, praktiline toiming. See võib-olla kaldub ka naljakaks, aga ma pigem eeldaks armastuse vandumist täiesti kahekesi, omavahel ja seaduslik abielu vormistamine võiks toimuda siis kui on lapsed ja on praktiline vajadus selle järgi."

VEEBRUAR
  • Piret tähistas 27. sünnipäeva
  • Toimusid konkursi "Eesti Laul 2011" poolfinaalid ja finaal
MÄRTS
  • Piret tegi episoodilise rolli TV3 sarjas "Unistuste agentuur", kehastades iseennast.
Nimelt oli sarjas Carmeni (Eliise Paula Roosa) vanaema Silvia (Ester Pajusoo) otsustanud ajakirjanikuks hakata ning peale edukat töövestlust kutsus ta endale külla Piret Järvise, et teda proovitöö jaoks intervjueerida.

"Meeldiv oli üle pika aja jälle oma vanade sõprade Raoul Suvi ja Jaanus Saarega koostööd teha," rääkis Järvis portaalile Publik. "Oleme varem koos erinevaid telesaateid/-projekte teinud nagu "Meeletu Maailm", "Malaisia" või "Elu veinimõisas". Seoses "Unistuste agentuuriga" oli nüüd põhjust jälle kokku saada."

  • Coca-Cola Plazas esilinastus kodumaine film "Kormoranid ehk nahkpükse ei pesta", kus Lenna ja Piret kehastasid kristlastest kaksikõdesid.
  • Piret juhtis auhinnatseremooniat "Kuldne Plaat 2011"

MAI
  • Piret edastas Saksamaal toimunud Eurovisiooni lauluvõistluse finaalis Eesti punktid

Piret Järvis announces Estonian televoting...
  • Suurbritannia rockansambli Cutting Crew liider Nick Van Eede andis koostöös Eesti tipptegijate välja uue singli "Hurricane".
Lugu tehti Paide rockbändi Paradoks kaheksakümnendate menuloo "Ära möödu must lähedalt" põhjal spetsiaalselt 3. juunil Käsmus toimunud kaheksakümnendate suurkontserdi "Power of the 80s" tarbeks, kus astusid enda repertuaari vanade hittidega lavale ka Tõnis Mägi, Marju Länik ja Hardi Volmer.

Loole kirjutas ingliskeelsed sõnad Piret Järvis; sissemäng: Raul Vaigla, Ain Varts, Andrus Lillepea, Tarmo Sillaots; produtseeris Moonwalk Studio.

Nick Van Eede saavutas ülemaailmse tuntuse 80ndatel loo "(I Just) Died In Your Arms Tonight" autori ja esitajana.


JUUNI
  • ETV-s läks eetrisse Pireti juhitud kultuurisaate "2011" avaosa
JUULI
  • Järvis oli raadio Uuno hommikuprogrammis üheks külalissaatejuhiks. Kuula lõiku 6. juuli saatest:
  • Meediasse imbus uudist sellest, et ta on lahkunud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi pressinõuniku kohalt
AUGUST
  • Piret oli ajakirja Mood augustikuise numbri esikaaneneiu.
Intervjuus ajakirjale mainis Järvis, et talle meeldib reisida looduskaunites kohtades. Kõige sügavama mulje on talle jätnud Island.

"Ainult seal tekkis tunne, et kunagi ma ehk tahaks siia - mitte just päriseks elama, aga mingi oma paigake võiks olla. See oli tõeliselt äge. Ehkki Islandi eraldatus võib ka hirmuäratav olla - vulkaan purskab ja jälle ei saa muu maailmaga ühendust, meil siin Eestis pole isegi looduskatastroofe."

"Ma olen Eestis ikka nii kinni, et jäädavalt siit ära minna ei suudaks kunagi, see lihtsalt on parim koht, kus elada ja olla. Eestlaseks olemisel on nii palju plusse, mida adud eemal elades. Saksamaal igatsesin tagasi Eestisse ja olin kogu aeg justkui liimist lahti. No ühesõnaga, reisima peab, aga elada tahaks Eestis," pajatas Piret.
  • Esines uues Vichy Vivasporti reklaamis (tootja: reklaamiagentuur Der Tank):
  • Samuti käis ta Tallinna Vabaduse väljakul kuulamas Tiibeti vaimse liidri dalai-laama Tenzin Gyatso kõnet universaalsest vastutusest
SEPTEMBER
  • Algas ETV menusaate "Pealtnägija" 13. hooaeg. Saate meeskonnaga liitus Järvis.
  • Keerutas plaate lokaalis "Vabandust"
OKTOOBER
  • Ajakirja Tervis Plus esikaaneneiu
  • Valis muusikat Tartu uue restoran/kohviku Nälg avamispeol
DETSEMBER
  • Peomussooni supergrupp Küttebänd legendaarselt GüüTTeÖö peolt esitles oma esimest originaallugu "Feel The Heat".
Laulul on koguni üheksa autorit: K.Karu, M.Simson, K.Tsõbulevski, M.Kuut, K.Sirelpuu, T.Paomets, M.Pent, M.Randalu, P.Järvis.

Lugu on tasuta allalaetav Küttebändi Facebooki lehelt - http://www.facebook.com/kytteband
  • Ilmus kodumaise rokkgrupi Shelton San teine album "Well-Behaved", mille ühes loos, "Lie Still, Sleep Becalmed" teeb külalisvokaalina kaasa Piret
  • Aasta lõpus läks ETV-s eetrisse saade "Õnnelik lõpp", kus kaks Piretit - Järvis ja Eero, rääkisid Tallinna olemisest Euroopa kultuuripealinnaks aastal 2011