reede, 20. juuli 2012

KINO ARTIS NÄITAB AUGUSTIS KAHTE FILMI LENNAGA

Nagu Ninjaportaal juba kirjutanud on, näidatakse Lenna osalusega filmi "Vuosaari" Eestis esmakordselt 6. augusti õhtul Tartu Raekoja platsil, kus toimub Tartu armastusfilmide festival.

Kuid nüüd on teada, et vaid kaks päeva hiljem jõuab too Soome film ka Tallinnasse - nimelt näidatakse linateost alates 8. augustist kinos Artis (Estonia pst 9).

Filmi tutvustus: 
"Vuosaari on lugu tänapäeva Soomest. Vuosaari on viimane metroopeatus, reisi lõpp ja algus. Filmis põimuvad omavahel erinevate inimeste ja perede lood, laste ja täiskasvanute omad. Nad kõik vajavad armastust ja hellust."

Kaks nädalat hiljem, täpsemalt 23. augustil jõuab Artisesse ka teine film, milles Lenna mängib- Peeter Simmi lavastatud "Üksik saar". Seda Eesti-Läti-Valgevene ühisfilmi näidati meie kinodes juba kevadel.

Filmi tutvustus:

"Vana mustlase surm, raudteerööbastel lamav tütarlaps, poja vaen isa vastu ja ratastooli jäänud tüdruk. 72 tunni jooksul põimuvad võhivõõraste ja vanade sõprade saatused, meie kangelased tõugatakse olukordadesse, kuhu keegi vabatahtlikult ei satuks. Segunevad tragöödia ja grotesk, draama ja melodraama. Igaühel tuleb läbida teekond, mis muudab ta sallivamaks ja mõistvamaks. Kas viimases hädas saab aidata vaid vaenlane? Kas armastus võib tappa sõpruse? Kas juhuslik inimene lahendab pinge, mis on vaevanud aastakümneid? Mis teha siis, kui tõde toob kannatusi? "Üksik saar" on lüürilis-groteskne mosaiikportree üksildasest linnakeskkonnast, kus inimesed elutsevad kui isoleeritud saared, mis kaugemalt vaadates moodustab suure arhipelaagi.

Filmi režissöör on Peeter Simm, stsenaristideks Mihkel Ulman ja Peeter Simm. Operator-lavastaja valgevenelane Vadim Poteev, kunstnikud Mare Raidma ja Aleksandr Kholotsov. Filmi tegevus leiab aset nii Valgevenes kui ka Eestis, filmi võtted toimusid Eestis, Lätis ning Valgevenes."

P.S. Väärib meelde tuletamist, et praegu saab Tallinna Coca-Cola Plazas, Tartu kinos Ekraan ja Narva kinos Astri kuulda Lenna häält animafilmi "Jääaeg 4" eestikeelses versioonis, kus Kuurmaa luges peale tiiger Shira teksti.